«Πυρά» εξαπέλυσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΟΝΝΕΔ σχετικά με την πόρταση της δεύτερης για σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
 
«Η κυβερνητική νεολαία ΟΝΝΕΔ ζητά τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας. Από τη μία, δεν μας δημιουργεί καμία έκπληξη το ότι μέσω της ΟΝΝΕΔ προωθείται η ένταση του κρατικού αυταρχισμού, από την άλλη η υποκρισία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ είναι πραγματικά χωρίς προηγούμενο. Ενώ η κυβερνητική παράταξη δεν λέει τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου και της νεολαίας, προσπαθεί να παίξει ένα χυδαίο προεκλογικό παιχνίδι γύρω από την «ασφάλεια». Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα προσπαθεί να παρουσιαστεί ξανά ως "θύμα", τη στιγμή που είναι εκείνη που έχει πρωτοστατήσει σε πάρα πολλά περιστατικά βίας μέσα στις σχολές με μπράβους και τραμπούκους» επισημαίνεται.
 
«Το ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν έχει ανάγκη από Αστυνομία, αλλά από αξιοπρεπή χρηματοδότηση, επαρκείς παροχές, σίτιση και στέγαση καθώς και από πτυχία με αξία που δεν θα λειτουργούν ως διαβατήρια για την ανεργία, την επισφάλεια ή, στην καλύτερη, τη μετανάστευση» προσθέτει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Απο εκεί και πέρα, είναι χρέος των φοιτητών με την συλλογική τους δράση, και της πανεπιστημιακής κοινότητας συνολικά, ν’ απομονώσουν πρακτικές βίας και τραμπουκισμού τις οποίες παρατάξεις σαν την ΔΑΠ έχουν κάνει επιστήμη και σήμερα μας κουνούν επιδεικτικά το δάχτυλο. Σε ότι αφορά λοιπόν τη συγκεκριμένη πρόταση, είτε είναι της ΟΝΝΕΔ είτε οποιουδήποτε άλλου στο μέλλον, απαντάμε σαφώς: Ούτε να το σκέφτεστε!» καταλήγει η αισμηρή ανακοίνωση.