Σε… ξαφνικό διαγώνισμα υπέβαλε χθες τους υπουργούς ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη σύσκεψη για την κοινωνική πολιτική, ο πρωθυπουργός άφησε… παγωτό τους υπουργούς, καθώς με πρωτότυπο τρόπο, τους ζήτησε να καταγράψουν εκείνη τη στιγμή τις προτεραιότητες του κάθε υπουργείου ξεχωριστά .

Τους έδωσε χαρτί και μολύβι, κάτι σαν τεστ δηλαδή,  για  να γράψουν ποιες είναι οι προτεραιότητες τους, στα υπουργεία τους,  σε σχέση με το κόστος στη δημοσιονομικού προγράμματος.

Η βαθμολογία, άρχιζε από το 1 και άριστα ήταν το 5.

Οι υπουργοί είναι αλήθεια δεν το περίμεναν και  εκπλαγήκανε, αν και κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στο παρελθόν. Τι να κάνουν όμως, άρχισαν να γράφουν με βάση τους στόχους σε βάθος τριετίας όπως τους ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Δεν γνωρίζουμε ποιος έμεινε… μετεξεταστέος και ποιος αρίστευσε, ξέρουμε όμως τι «γραπτό» έδωσαν τρεις υπουργοί:
Λούκα Κατσέλη: Ανεργία, Aσφαλιστικά ταμεία
Άννα Διαμαντοπούλου : ΑΕΙ –ΤΕΙ- Λύκειο.
Ανδρέας Λοβέρδος : Νοσοκομεία , Φάρμακα.
Εκτός από το… διαγώνισμα, έγινε και συζήτηση ενόψει του προγράμματος 2012-2015 τι μπορούν να κόψουν οι υπουργοί από τις δαπάνες των υπουργείων τους.

Σε αυτό, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι δεν μπορεί να κόψει όσα της ζητάει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ζητάει 10- 12 δισ. και η υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι μπορεί να κόψει 6- 8 δισ. από τα έσοδα σε σχέση με την ανασφάλιστη εργασία και από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.
Αντιθέτως, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι κόβει φέτος 2 δισ. επιπλέον για τα επόμενα δύο χρόνια.