Για απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο η Μαριλένα Κοππά σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την κ. Κοππά ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο ήθος της, ωστόσο όπως λέει δεν θα τον ακολουθήσει «στον κατήφορο των ύβρεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Κοππά: 

Ο κύριος Ε. Βενιζέλος, Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, μου έκανε την "τιμή" να αναφερθεί  στο πρόσωπό μου κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 6/4. 

Αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στο ήθος, τις αρχές και την αξιοπρέπειά μου. Όσο τον άκουγα, σκεφτόμουν ότι μάλλον κάτι σωστό έχω κάνει. 

Αποφάσισα να συμπαραταχθώ με τη ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία και να δώσω αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών μαζί με ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων στη βάση αρχών που ο ίδιος έχει εγκαταλείψει. Ο αγώνας αυτός μπορεί να κερδηθεί. Αν έψαχνα για μια "θεσούλα", όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, θα επέλεγα ένα μεγάλο κόμμα.  

Επέλεξα να δώσω αυτή τη δύσκολη μάχη, πιστεύοντας ότι ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας αξίζει να υπάρξει και να ανασυνταχτεί:  αυτόνομος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, δημοκρατικός, προοδευτικός, μεταρρυθμιστικός. Στους κοινωνικούς χώρους κάνει, κάθε μέρα, δυναμικά αισθητή την παρουσία του. Θλίβομαι όμως για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Η κατρακύλα και η "εξαέρωση" όπου έχει οδηγήσει το κόμμα ο κ. Βενιζέλος δεν τους αξίζουν.   

Δεν θα ακολουθήσω τον "ευφυή" κ. Βενιζέλο στον κατήφορο των ύβρεων. Από ότι είδαμε και στη Βουλή πριν μια βδομάδα, φαίνεται ότι τελευταία είναι η μέθοδος που επιλέγει. Αυτό απλώς  αποδεικνύει καθημερινά το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. 

Ο καθείς επιλέγει τον τρόπο που πολιτεύεται. 

Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Βενιζέλε.