current views are: 1

7 Απριλίου 2014
Δημοσίευση13:07

Ο Σαμαράς τρέχει για να (ξανα)μαζέψει στη ΝΔ τους νοικοκυραίους

Οι φόβοι που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το βίντεο της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, επιβεβαιώθηκαν χθες, με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα. 

Δημοσίευση 13:07’
αρθρο-newpost

Οι φόβοι που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το βίντεο της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, επιβεβαιώθηκαν χθες, με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Οι φόβοι που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το βίντεο της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, επιβεβαιώθηκαν χθες, με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα. Η ΝΔ ενώ προηγούνταν με 21,7% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ, έχασε περίπου μια μονάδα και βρέθηκε στο 20,8% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κέρδισε 1,2% και βρέθηκε στην πρώτη θέση με 20,8%.  

Επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι το «baltakos tape» με την αλγεινή εικόνα του τέως κυβερνητικού αξιωματούχου να συνομιλεί σαν φιλαράκι με τον χρυσαυγίτη βουλευτή προκάλεσε αποστροφή και αηδία σε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, σε ψηφοφόρους που δεν έχουν σταθερή κομματική ένταξη, που συνηθίζουν να μετακινούνται και οι οποίοι τελικά κρίνουν, συχνά, τα αποτελέσματα.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου, γνωρίζουν ότι αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων ήταν που στις προηγούμενες μέρες ανέβασε δημοσκοπικά τη ΝΔ, με τη συμφωνία για την τελευταία δόση από την τρόικα, με την ελπίδα να επιστρέφει στη χώρα μας. Είναι με μια λέξη οι «νοικοκυραίοι», οι κεντρώοι, οι οποίοι έχουν δημοκρατικά αντανακλαστικά, που αποδοκιμάζουν τις ακραίες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτοχρόνως αηδιάζουν από την δράση της Χρυσής Αυγής.  

Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε από τον Τάκη Μπαλτάκο, είναι τελικά διαχειρίσιμη, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια σειρά κινήσεων, κερδίσει και πάλι το πάνω χέρι στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας και- φυσικά, με τη βοήθεια του χρόνου που θεωρούν ότι θα απαλύνει τον αποτροπιασμό που προκάλεσε η συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη.  

Ως πρώτη κίνηση «αντιπερισπασμού» θα πρέπει να περιμένουμε την επιστροφή για δανεισμό στις διεθνείς αγορές, κάτι που θεωρείται ότι θα επισημοποιήσει το τέλος του Μνημονίου και θα πιστοποιήσει έμπρακτα τη δυναμική της χώρας. Ιδιαιτέρας επικοινωνιακής σημασίας θεωρείται και η επικείμενη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ την προσεχή Παρασκευή. Και φυσικά, η υλοποίηση των υποσχέσεων για ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων μόλις πιστοποιηθεί από τη Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα. 

Ο σχεδιασμός, προβλέπει κινήσεις και μετά τις ευρωεκλογές. Πρώτον, ανασχηματισμό με την είσοδο νέων προσώπων- ένας από αυτούς λέγεται ότι θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και δεύτερον, έναρξη του διαλόγου για απομείωση του ελληνικού χρέους ώστε να υπάρξει τελική λύση στο πρόβλημα.  

Με τις κινήσεις αυτές, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να ξαναπροσελκύσει τους «νοικοκυραίους» που έχασε από το βίντεο του Μπαλτάκου… 


σχετικα αρθρα