Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Κ. Κόλλια.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΟΕΕ έθεσε μια σειρά ζητήματα που αφορούν το θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, την ενεργοποίησή του για αξιοποίηση προγραμμάτων για ανέργους, καθώς και τις θέσεις του για επαγγελματικά ζητήματα των οικονομολόγων και την προώθηση της λεγόμενης πιστοποίησης του επαγγέλματος.

Από την πλευρά του ο Δ. Κουτσούμπας, αφού ανέφερε τη συνολική διαφωνία του Κόμματος με το κυβερνητικό πλαίσιο αξιολόγησης - πιστοποίησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, συμφώνησε με το αίτημα του ΟΕΕ να καλείται σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ώστε να τοποθετείται σε οικονομικά θέματα και τόνισε πως το ΚΚΕ θα αναδείξει και θα πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα της ανάγκης χρηματοδότησης του ΟΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να είναι δυνατό να λειτουργήσει σε συνδυασμό με την ελάφρυνση της σημερινής επιβάρυνσης των μελών του Επιμελητηρίου.