Τους υποψηφίους της για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Πιο συγκεκριμένα υποψήφιοι ευρωβουλευτές - μεταξύ άλλων - θα είναι ο εργαζόμενος και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος, η πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΤ, Ειρήνη Φωτέλη, το μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Αργυρός, η μηχανικός, πρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Σύλβια Κοιλάκου, η γιατρός Αργυρώ Καγιά, ο αγρότης Βασίλης Καραβαζάκης, ο Άγγελος Χάγιος, ο δικηγόρος, Δημήτρης Σαραφιανός, ο διευθυντής της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», Πάνος Γκαργκάνας, ο πανεπιστημιακός Παναγιώτης Σωτήρης και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Δελαστίκ, Πέτρος Παπακωνσταντίνου και Αθηνά Μος - Σύψα.

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους περιφερειάρχες, αυτοί θα είναι οι: Δέσποινα Κουτσούμπα (Αττική), Παναγιώτης Κάτσαρης (Πελοπόννησος), Δημήτρης Δεσύλλας (Δυτική Ελλάδα), Γιώργος Μποτσίδης (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Θανάσης Αγαπητός (Κεντρική Μακεδονία), Στέφανος Πράσσος (Δυτική Μακεδονία), Νίκος Ζήκος (Ήπειρος), Στάθης Ντούρος (Θεσσαλία), Ευανθία Γαϊτανίδου (Ιόνια νησιά), Βασίλης Ζούμπος (Στερεά Ελλάδα), Ανδρέας Μπάλλας (Βόρειο Αιγαίο) και Γιάννης Κυριακάκης (Κρήτη).

Για τον Δήμο Αθηναίων, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Γιάννης Κούτρας, και στον Δήμο Πειραιά, ο Θανάσης Διαβολάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου, τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνισαν ότι στις επερχόμενες εκλογές θα κριθεί «αν θα συνεχιστεί ο καταστροφικός ευρωπαϊκός δρόμος των μνημονίων, της επίθεσης του κεφαλαίου, της φτώχειας και της ανεργίας, της επιτήρησης, της κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας που ακολουθούν οι καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ο συμβιβασμός και η υποταγή σε αυτόν τον δρόμο που ακολουθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση ή θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για έναν πραγματικά άλλο αντικαπιταλιστικό δρόμο στην ελληνική κοινωνία σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, έξω από τη φυλακή των μνημονίων και του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι».

Τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημείωσαν ότι «οι καθεστωτικές δυνάμεις, πρώτα απ' όλα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την κεντροαριστερά (τους οποίους χαρακτηρίζουν τοξικομανείς της εξουσίας) θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο» και τόνισαν την ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης. Εξάλλου, επισήμαναν ότι «τα «Ποτάμια», οι «Ελιές» και όλες οι άλλες μεταμορφώσεις της κυρίαρχης πολιτικής θα προσπαθήσουν να ξαναγυρίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, από άλλα μονοπάτια στην κοίτη της κυρίαρχης πολιτικής».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισήμαναν ότι «η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι φονιάδες του Φύσσα και του Λουκμάν, θα προσπαθήσει να νομιμοποιηθεί» και τόνισαν ότι «το λαϊκό κίνημα πρέπει να την τσακίσει».

Σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, ο Παναγιώτης Σωτήρης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τη στρατηγική του και προτείνει κυβερνητική λύση μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ με επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου (πολίτικη, που σύμφωνα με τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα οδηγήσει σε νέους κύκλους λιτότητας και αντιλαϊκών μέτρων), ενώ το ΚΚΕ επενδύει στην ηττοπάθεια και συντηρεί με τις καθεστωτικές δυνάμεις το «δεν γίνεται τίποτα στην παρούσα φάση».