current views are: 1

7 Απριλίου 2014
Δημοσίευση19:11

Τσίπρας: «Κυβερνά τη χώρα μία ακροδεξιά σέχτα» – «Συνωμοσία κατά της δημοκρατίας»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Δημοσίευση 19:11’
αρθρο-newpost

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέϊτ», τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι τη χώρα κυβερνά μια «ακροδεξιά σέχτα».

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής».

«Ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού» επεσήμανε, «συνωμοτούσε με τον αντ’ αυτού του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας», ενώ διερωτήθηκε: «Υπάρχει όμως έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος έκανε ότι έκανε χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο πρωθυπουργός;».

Συνεχίζοντας κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αφήσει την κωμωδία», όπως είπε, και σημείωσε «πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

«Και ήξερε, και ευνοούσε όσα διέπραττε ο φίλος και συνεργάτης του» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός. Κι αυτό και μόνο θα έφτανε για να χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τη δημοκρατία».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του επεσήμανε πως ο κ. Σαμαράς «είναι επικίνδυνος γιατί με τη βοήθεια μεγάλων ΜΜΕ, που παίζουν τα δικά τους παιγνίδια, επέτρεψαν στους νεοναζί να εμφανίζονται σαν δύναμη που αμφισβητεί το σύστημα και στρέφεται εναντίον του». 

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά η σκοτεινή πλευρά του ίδιου του συστήματος. Είναι το μακρύ του χέρι» τόνισε και προσέθεσε πως «είναι η σύμφυση του απάνθρωπου με το ταξικά ωμό, που βλέπει ως εχθρούς όχι τους βαρόνους της διαπλοκής και του πλούτου, αλλά τους κολασμένους της γης».

Αιχμές άφησε και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως «όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της». 

«Η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως «οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί». 

Σχετικά με την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές είπε ότι πρόκειται για «μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας» και εξήγησε: «Ο τίτλος της παράστασης; “Βγαίνουμε στις αγορές”».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η βαρβαρότητα συνδυάζεται με το πιο κραυγαλέο ψέμα» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «μια τεράστια επιχείρηση απάτης».

«Αφού τώρα υπάρχει πλεόνασμα και όπως μας λένε, τα βάσανά μας τελειώσανε, αφού δεν θα μας χρειάζονται πια δανεικά για μισθούς και συντάξεις. Τότε γιατί βγαίνουνε να δανειστούν και πανηγυρίζουν κιόλας που θα τα καταφέρουν; Κι αν χρειάζονται νέα δανεικά για να εξυπηρετήσουν τα παλιά, πώς υποστηρίζουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε:

«Η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να πείσει τους δικούς της ψηφοφόρους πόσο σωστή είναι η πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα. Θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα, το άτακτο παιδί της Ευρώπης, έχει γίνει ο πιο καλός ο μαθητής χάρη στο δικό της συνδυασμό καρότου και μαστίγιου».

Για την επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Ελλάδα είπε ότι «είναι η απόδειξη πόσο η σημερινή γερμανική κυβέρνηση σέβεται τους Έλληνες και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πορεία της χώρας τους». Σχολίασε με χιούμορ πως δεν ξέρει αν η κ. Μέρκελ θα μοιράσει φυλλάδια στα ελληνικά, αλλά το σίγουρο είναι πως έρχεται για να στηρίξει τους «μερκελιστές της».

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν θα συναντηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος με την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό το έκανε θεσμικά ο πρόεδρος της Γερμανίας, γιατί θέλει να ακούει μόνο ευχάριστα πράγματα. 

Σημείωσε ότι είναι «ευπρόσδεκτη» η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζει πως η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, έχει νοικοκύρη και είναι ο ελληνικός λαός».

Είπε ότι η επίσκεψη είναι απόδειξη «πόσο το Βερολίνο σέβεται την Ελλάδα. Και πόσο μας θεωρεί οικόπεδο και αποικία. Σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν ο πρόεδρος Πούτιν, ή ο πρόεδρος Ομπάμα, αποφάσιζαν να επισκεφτούν τη Γερμανία λίγο πριν τις εκλογές για να στηρίξουν πολιτικά τον αντίπαλο της κυρίας Μέρκελ. Σκεφτείτε πώς θα αντιδρούσαν σε μια τέτοια περίπτωση όχι μόνο η κυρία Μέρκελ, αλλά όλα τα κόμματα της Γερμανίας και ο ίδιος ο γερμανικός λαός». 

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους κυβερνώντες. «Εκείνοι που συναίνεσαν σ’ αυτό το προεκλογικό ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου σε μια χώρα που ζει τις συνέπειες της πολιτικής της, όφειλαν να την ενημερώσουν ότι οι Έλληνες δεν είναι υπάκουοι και υπήκοοι κανενός επικυρίαρχου» είπε χαρακτηριστικά.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Μέρκελ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα ξαναθέσει το ζήτημα του Κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων και αναρωτήθηκε: 

«Αλήθεια ο κύριος Σαμαράς θα ψελλίσει κάτι γι’ αυτό; Ή θα επιλέξει τη σιωπή, επειδή το Βερολίνο του έχει απαγορεύσει να θίγει το θέμα; Εμείς πάντως επιμένουμε: Κυρία Μέρκελ, η χώρα σας μας χρωστάει ακόμα πολλά. Και δεν θα έχετε για πάντα απέναντί σας κυβερνήσεις έτοιμες να ξεχάσουν τα γερμανικά χρέη και να θυμούνται μόνο τα ελληνικά».

Παρατήρησε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προδικάζει τίποτε και θα περιμένει να δει τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και αν θα θέσει το ζήτημα, λέγοντας πως έχουμε χρέη, αλλά έχει και η Γερμανία απέναντι μας.


σχετικα αρθρα