Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές και τις ευρωεκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς.  

Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται, λαμβάνοντας το 22,1%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,2%, το «Ποτάμι» με 8,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 6,8% αντίστοιχα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,3%, και η ΔΗΜΑΡ 3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,6%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,2%, ενώ η ΝΔ λαμβάνει το 19,5%. Ακολουθεί το «Ποτάμι» με 8,8%, η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,7%, η Ελιά με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,1%, η ΔΗΜΑΡ με 2,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%, το ΛΑΟΣ με 1,4%. Από 1% συγκεντρώνουν το Κόμμα για την Πατρίδα και το Λαό καθώς και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Το 52,4% των ερωτηθέντων απαντά πως θέλει με την ψήφο του στις ευρωεκλογές να συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα, ενώ το 39% στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Αντίθετοι εμφανίζονται στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών σε περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές οι πολίτες σε ποσοστό 54,4%, ενώ πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζητεί το 42,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Ο Αντώνης Σαμαράς καταγράφεται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει το 42,7% των προτιμήσεων, ενώ το 27,2% επιλέγει τον Αλέξη Τσιπρα.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που λαμβάνει το 39,8% των θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με 35,5%, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης με 33,4%, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 33%, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,4%, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με 26,7%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με 26% και ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με 11,3%.

Την ίδια ώρα το συντριπτικό ποσοστό και συγκεκριμένα το 82,1% απαντά πως πρέπει να αποχωρήσει από την πολιτική ζωή της χώρας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το 11,3% απαντά πως πρέπει να μείνει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2,7% απαντά πως πρέπει να φτιάξει νέο κόμμα.