Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Τον Αντώνη Σαμαρά στοχοποιεί πλέον ανοικτά ο  Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντας  την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Μπαλτάκου στον ίδιο και το στενό του περιβάλλον.  Σε συνέντευξη που έδωσε χθες  στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε εναντίον του Αντ. Σαμαρά και των στενών συνεργατών  του  Χρύσανθου Λαζαρίδη και του Φαήλου Κρανιδιώτη, λέγοντας : «Δεν πρόκειται για κάποιους μεμονωμένους. Ο αρχηγός τους είναι ο κ. Σαμαράς. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού περιβάλλοντος στο Μαξίμου είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει μετατρέψει μια ιστορική παράταξη, όπως αυτή της Ν.Δ., σε ένα περίεργο μείγμα, ένα κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21. Σήμερα, δυστυχώς, μας κυβερνά μια ακροδεξιά δράκα της οποίας επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός». 

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός  «αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν ιθαγενείς που τους πουλάει χάνδρες και καθρεφτάκια» και πρόσθεσε . «Το επιχείρημα, δηλαδή, ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ένας περαστικός από το Μαξίμου, δεν ήξερε ο πρωθυπουργός τι κάνει, με ποιους συνομιλεί, δεν είναι πειστικό. Ο κ. Μπαλτάκος δεν λειτουργούσε αυτονόμως. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, με την κάλυψη και τη συνεννόηση του πρωθυπουργού», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο κ. Σαμαράς κρυφό καμάρι είπε ο Αλέξης Τσίπρας  Όλοι οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζανε ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου με τη Χρυσή Αυγή. Πολύ πριν, αν θέλετε, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». 

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της Κουμουνδούρου είδαν με επιφυλακτικότητα την κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία ,μετά από επιστολή του υπουργού προστασίας του Πολίτης Νίκου Δένδια ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει τον νόμο εάν δημοσιοποιηθούν και άλλα βίντεο με παρ όμοιο υλικό. « Ο νόμος υπάρχει και πρέπει να ισχύσει για όλους έλεγαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα . Όμως εδώ πρόκειται για προληπτική λογοκρισία , κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει την αλήθεια . Θέλει να ξέρει τι συμφωνίες και τι συζητήσεις γίνανε πίσω από τις κλειστές πόρτες ανάμεσα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των μελών της Χρυσής Αυγής.» 

Οι ίδιοι άνθρωποι πρόσθεταν ακόμα  ότι ο κ. Μπαλτάκος παραιτήθηκε από την θέση του στην κυβέρνηση ενώ  η ΝΔ θα έπρεπε να τον είχε διαγράψει από την πρώτη στιγμή.