Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Υπόγειος πόλεμος μεταξύ των επιμέρους ομάδων ξεκίνησε στο ΠΑΣΟΚ για την μάχη των ευρωεκλογών. 

Δύο είναι οι κυρίαρχοι πόλοι που θα συγκρουστούν στην προεκλογική μάχη όχι μόνο για την πρωτιά στο ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς" αλλά και για τις εντυπώσεις 

Ο πόλος Βενιζέλου που έχει δύο παρακλάδια, το πιο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ που φαίνεται πως θα ενισχύσει την Συλβάνα Ράπτη και το πιο προεδρικό ΠΑΣΟΚ που στηρίζει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Πιερρακάκη. 

Τον Πιερρακάκη στηρίζει όπως φαίνεται και το σύστημα της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς και μία ομάδα πράσινων υπουργών που παράλληλα ενθαρρύνει και υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Παντελή Καψή. 

Ο αντίπαλος πόλος προωθεί τον Νίκο Ανδρουλάκη τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζεται από τον Κώστα Σκανδαλίδη και γενικώς από το παλαιό εναπομείναν ΠΑΣΟΚ. Ο πόλος αυτός έχει ισχυρό μηχανισμό ανά την Ελλάδα και δουλεύει σε κομματικό επίπεδο ήδη εδώ και αρκετούς μήνες. 

Μεταξύ των δύο κεντρικών πόλων γίνεται ήδη σκληρή μάχη, ενώ οργανώνονται κοινές  εκδηλώσεις υποψηφίων της Ελιάς που υποστηρίζονται από το ίδιο κέντρο. 

Ο μηχανισμός Σκανδαλίδη έχει προβάδισμα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πολύ δυνατό μηχανισμό στην βόρεια Ελλάδα που ήδη κάνει δουλειά για τους εκλεκτούς του κ. Βενιζέλου. 

Οι λοιπές ομάδες στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν θα αναμειχθούν σ' αυτόν τον εσωκομματικό πόλεμο και θα υποστηρίξουν περιφερειακά στελέχη ή ακόμή και υποψηφίους από τις άλλες πολιτικές κινήσεις της "Ελιάς".