current views are: 1

8 Απριλίου 2014
Δημοσίευση02:46

Ο εφιάλτης Μπαλτάκου πλανάται πάνω από την κυβέρνηση

Τρέμουν στο Μέγαρο Μαξίμου νέες αποκαλύψεις από νέα βίντεο που μπορεί να βάλουν φωτιά στην κυβέρνηση. Η υπόθεση Μπαλτάκου εξελίσσεται σε πραγματική πληγή της κυβερνητικής παράταξης, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται να αλλάξει η ατζέντα.

Δημοσίευση 02:46’
αρθρο-newpost

Τρέμουν στο Μέγαρο Μαξίμου νέες αποκαλύψεις από νέα βίντεο που μπορεί να βάλουν φωτιά στην κυβέρνηση. Η υπόθεση Μπαλτάκου εξελίσσεται σε πραγματική πληγή της κυβερνητικής παράταξης, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται να αλλάξει η ατζέντα.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Τρέμουν στο Μέγαρο Μαξίμου νέες αποκαλύψεις από νέα βίντεο που μπορεί να βάλουν φωτιά στην κυβέρνηση. Η υπόθεση Μπαλτάκου εξελίσσεται σε πραγματική πληγή της κυβερνητικής παράταξης, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται να αλλάξει η ατζέντα. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση χάνει σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων που διαλύονται με την ίδια ευκολία που δημιουργήθηκαν. Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν είναι απλώς ένα πολιτικό στέλεχος. Ήταν ένας σημαντικός κρίκος στο σύστημα εξουσίας που εγκαθιδρύθηκε στη ΝΔ μετά τα τέλη του 2009 και την εσωκομματική νίκη του Αντώνη Σαμαρά. 

Αυτό που προέχει για την κυβέρνηση είναι να αντιμετωπίσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα μια νέα αποκάλυψη. Σε αυτό συμβάλλει και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη που διαβίβασε τον φάκελο στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και παραγγέλεται ότι «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα». 

Πριν από αυτό, είχε προηγηθεί η συνοδευτική επιστολή της αναφοράς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια που σημείωνε: «Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω – ενδεικτικά προσκομιζόμενα – δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού». 

Η αγωνία και ο φόβος είναι υπαρκτός και πολλοί με κακεντρέχεια λένε ότι η κυβέρνηση πορεύεται, αν και με αρκετή δόση υπερβολής, στα βήματα του Ερντογάν!  

Επί της ουσίας, Σε βρόχο που σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από την κυβέρνηση μετατρέπεται με σταθερούς ρυθμούς η υπόθεση Μπαλτάκου,  αποκαλύπτοντας συνεχώς νέα λάθη και παραλείψεις στον χειρισμό της υπόθεσης και πολλαπλασιάζοντας ταυτόχρονα και τα αναπάντητα ερωτήματα. 

Στην κυβέρνηση, παρά την απομάκρυνση Μπαλτάκου και την απόσυρση του Φαήλου Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, διαπίστωσαν ότι χάνει τελείως τον έλεγχο των πολιτικών εντυπώσεων και βρέθηκε ξαφνικά στη θέση του κατηγορουμένου. 

Η κυβέρνηση υποδέχθηκε με νευρικότητα και πανικό την υπόθεση που σταδιακά την κυκλώνει, διαπιστώνοντας ότι ο κίνδυνος να εμπλακούν στην υπόθεση και νέα πρόσωπα, τα οποία κινούνται στο χώρο της ΝΔ, διαρκώς μεγαλώνει. 


σχετικα αρθρα