Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους το θέμα Μπαλτάκου εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας κλιμακώνει μέρα με την ημέρα την επίθεση του εναντίον του πρωθυπουργού αποδίδοντας του προσωπικές ευθύνες για τις στενές επαφές του συνεργάτη του με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές. 

Μιλώντας χθες στην Καρδίτσα και αναφερόμενος στο θέμα Μπαλτάκου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Αντ. Σαμαρά «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη  ο οποίος αρνείται να δώσει εξηγήσεις για το θέμα που έχει προκύψει.»  

«Ο πρωθυπουργός είναι ένας κοινοβουλευτικός λιποτάκτης είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό το ξέραμε. Αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, να έρχεται στη βουλή. Μια βδομάδα έχει περάσει από αυτό το μεγάλο σκάνδαλο και δεν έχει έρθει να δώσει εξηγήσεις. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι προσπαθεί να ρίξει και την ευθύνη στην αντιπολίτευση για την επιλογή του να μην έρθει στη βουλή αυτή τη βδομάδα να δώσει εξηγήσεις για τον εξ’ απορρήτων του, τον κ. Μπαλτάκο ο οποίος συνομιλούσε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.» 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και λένε  ότι η προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός  δεν θα γίνει σήμερα  όπως είχε προγραμματιστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής γιατί ενώ μπορεί ο πρωθυπουργός,  δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό. «Πράγματι, έχω ταξίδι στο εξωτερικό ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας . Δηλώνω, όμως, δημοσίως ότι αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά.» 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ακολούθησε αυτό τον δρόμο λέγοντας . « Αυτές τις μέρες  βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις ειπε ο Αλέξης Τσίπρας. Για να εφαρμοστεί αυτή η καταστροφική πολιτική είχε ως προϋπόθεση τη διάλυση των θεσμών της δημοκρατίας, του κοινοβουλίου. Τώρα που φανερώθηκε ότι ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού, που προφανώς εν γνώσει του, συνευρισκόταν και συνομιλούσε με τον «αντ’ αυτού» του Φύρερ που βρίσκεται στον Κορυδαλλό νομίζω ότι πέφτουν οι μάσκες. Και όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ιερό και όσιο. Δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να ανακόψουν την ορμητική πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση της κοινωνικής σωτηρίας και άρα προς την ανατροπή των πολιτικών τους σχεδίων. Και να ξέρετε ότι το εντιμότερο από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν θα είναι το ψέμα και η εξαπάτηση.»