current views are: 1

9 Απριλίου 2014
Δημοσίευση04:17

Με εντολή Βενιζέλου διάταξη σώζει τον Μπουτάρη και ανάβει φωτιές στη ΝΔ

Με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου έληξε το θρίλερ με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο της Θεσσαλονίκης. 

Δημοσίευση 04:17’
αρθρο-newpost

Με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου έληξε το θρίλερ με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο της Θεσσαλονίκης. 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη 

Με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου έληξε το θρίλερ με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο της Θεσσαλονίκης. 

Ο  κ. Μιχελάκης, σχετικά με το ζήτημα του ασυμβίβαστού, που ανέδειξε το newpost , έφερε διάταξη κατά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και άλλαξε το άρθρο 14 του Καλλικράτη, βάσει του οποίου, ο κ. Μπουτάρης έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προ 18μήνου, για να μπορεί να καταθέσει εκ νέου υποψηφιότητα. 

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν έντονες, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, να κάνει λόγο για συνεταιράκια  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και για εκλεκτό δήμαρχο. 

«Λυπάμαι πάρα πολύ. Γιατί αυτή η εξαίρεση, γιατί αυτή η φωτογραφική διάταξη; Γιατί αυτή προνομιακή μεταχείριση; Είναι απαράδεκτο. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με όποιον θέλει να βάλει υποψηφιότητα αλλά γιατί να γίνονται εξαιρέσεις» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. 

«Έγιναν οι αλλαγές για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ, του κ. Μπουτάρη» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. 

Ωστόσο υπήρχε και εσωκομματικό παρασκήνιο με το φλέρτ που μετά τη χυλόπιτα μετατράπηκε σε ολέθρια σχέση μίσους… Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουτάρη και τον Σπύρο Βούγια… οι οποίοι αφού δεν τα βρήκαν επιδίδονται σε μια σφοδρή αντιπαράθεση με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις… 

Όλα άρχισαν όταν ο Σπύρος Βούγιας εξέφρασε μέσω facebook το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στον συνδυασμό του νυν δημάρχου. Με ένα γλαφυρό μήνυμα ο άλλοτε ισχυρός και προβεβλημένος ανήρ του ΠΑΣΟΚ ζητούσε μια θέση στο ψηφοδέλτιο:«Με την ευκαιρία, μάζεψα τα κομμάτια της ζωής μου, επιστημονικής, επαγγελματικής και πολιτικής, ιδιωτικής και δημόσιας σε ένα κείμενο και τα ταχυδρόμησα με μέιλ σε έναν ανώνυμο παραλήπτη. Και οι κρίνοντες κρίνονται», έγραφε χαρακτηριστικά. 

Πριν το οριστικό όχι Μπουτάρη είχε έρθει μια λακωνική και αμφίσημη δήλωση του νυν δημάρχου: «Ενδιαφέρον, το ενδιαφέρον Βούγια», σχολίαζε ο κ. Μπουτάρης σε δημοσιογράφους για να έρθει όμως λίγες μέρες αργότερα η οριστική «χυλόπιττα» με πρόσχημα το βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν του Σπύρου Βούγια.  

Ένα παρελθόν για το οποίο ο κ. Βούγιας απάντησε πως είναι αυτό πάνω στο οποίο πάτησε ο κ. Μπουτάρης για να εκλεγεί δήμαρχος την περασμένη τετραετία-εννοώντας φυσικά την εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ.  

Πέρα όμως από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν επι μακρόν οι κακές γλώσσες του Βορρά κάνουν λόγο για ένα έξυπνο «πλασάρισμα» που επιχείρησε ο Σπύρος Βούγιας γνωρίζοντας προφανώς το «κόλλημα» εκλογιμότητας του Γιάννη Μπουτάρη που αποκάλυψε χθες το newpost.gr.  

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Βούγια- που όπως εκτιμάται θα εκλεγόταν με μεγάλη ευκολία δημοτικός σύμβουλος- να φλέρταρε με την ιδέα πως ο κ. Μπουτάρης ενδέχεται να κηρυχθεί έκπτωτος και δεδομένης της αναγνωρισιμότητάς του αλλά και του πολιτικού του παρελθόντος θα ήταν από τους ισχυρούς αντικαταστάτες στον δημαρχιακό θώκο.  

Τα σενάρια αυτά όμως φαίνεται πως έφτασαν στο γραφείο του Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος ως γνωστόν δεν μασά τα λόγια του. Εξού λένε καλά πληροφορημένες πηγές και η αμετακίνητη θέση του αλλά και η σκληρή γλώσσα απέναντι στο «ενδιαφέρον» Βούγια.  

Τελικά ο Βενιζέλος έδωσε τη λύση με την απαίτηση του να διασωθεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και να μείνουν οι υπόλοιποι στα κρύα του… λουτρού. 


σχετικα αρθρα