Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ψυχολογικό μασάζ στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος διακρίνοντας πως η διάθεσή τους για μάχη και αγώνες πριν από τις ευρωεκλογές δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. 

Από την μία υπάρχει μία διάχυτη αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ παραπαίει και ότι οι ευρωεκλογές θα του δώσουν την χαριστική βολή, από την άλλη το εσωτερικό κλίμα λόγω και των τελευταίων γεγονότων με τον Γ. Παπανδρέου είναι βαρύ και από την άλλη κανείς δεν θέλει να ταυτιστεί με ένα εγχείρημα όπως η «Ελιά» που ακόμη και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται ότι είναι ανολοκλήρωτο, επομένως δεν προεξοφλείται η επιτυχία του ή ακόμη και η επιβίωσή του. 

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί αύριο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη μία ακόμη σύσκεψη αυτήν την φορά με τα μέλη της εκλογικής επιτροπής του κόμματος. Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος θα τους ζητήσει προσωπικά να βάλουν πλάτη προεκλογικά και θα τους καλέσει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των περιοδειών συνοδεύοντας ακόμη και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της «Ελιάς». 

Ο κ. Βενιζέλος έχει καταλάβει ότι εάν ο ίδιος δεν βγει μπροστά ενθαρρύνοντας την προσπάθεια, τότε τίποτε δεν θα πάρει μπρος κι αυτό διότι  στο κόμμα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ασχολείται περισσότερο από ό,τι του αναλογεί με την χώρα και πολύ λιγότερο με την επιβίωση της δημοκρατικής παράταξης. 

Από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι αφενός ήθελε να μετριάσει τις εντυπώσεις για τα εσωκομματικά και αφετέρου να στείλει ένα ακόμη μήνυμα πως είναι «παρών» και πώς δύσκολα κανείς  θα μπορέσει να τον αμφισβητήσει, ακριβώς γιατί δεν διαθέτει το δικό του πολιτικό βάρος και τις αντοχές εκείνες που απαιτούνται για να ανταποκριθεί στους ρόλους τους οποίους εκείνος –όπως πιστεύει- έχει αναλάβει, θυσιάζοντας το πολιτικό του κεφάλαιο….