Να δώσει εξηγήσεις για το «μαύρο δίκτυο» της ΕΥΠ που παρακολουθούν πολιτικούς καλεί τον υπουργό Δημοσίας Τάξης η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη η εφημερίδα Έθνος σε δημοσιεύμά της  παίρνει θέση για την ύπαρξη «μαύρου δικτύου» όπως το χαρακτηρίζει στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), την οποία υποτίθεται ότι εκφράζουν αξιωματούχοι του ίδιου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ωστόσο μέχρι και σήμερα ο κ. Δένδιας δεν έχει προχωρήσει σε καμία διάψευση.

Στο πλαίσι αυτό η κ. Χρυσοβελώνη καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ονοματίσει τους αξιωματούχους του υπουργείου που έδωσαν την πληροφορία στους δημοσιογράφους, ενώ ρωτά να μάθει αν θα υπάρξει διάψευση από την ΕΥΠ.

Τέλος η κ. Χρυσοβελώνη καλεί τους εμπλεκόμενους να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της κ. Χρυσοβελώνη:

Στις 4-4-14 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σε ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα για εντοπισμό κυκλωμάτων μέσα στην ΕΥΠ τα οποία παρακολουθούν πολιτικούς.
 
Όμως την αμέσως επόμενη μέρα και παρά την παραπάνω διάψευση η εφημερίδα «Έθνος» (5-4-14) επανήλθε δριμύτερη στην ίδια υπόθεση. Σε δημοσίευμα της με τίτλο «ΟΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ» η εφημερίδα «Έθνος» παίρνει θέση για την ύπαρξη «μαύρου δικτύου» όπως το χαρακτηρίζει στο εσωτερικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), την οποία υποτίθεται ότι εκφράζουν αξιωματούχοι του ίδιου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης!
 
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική ανακοίνωση ούτε από το εμπλεκόμενο υπουργείο αλλά ούτε από την ίδια την ΕΥΠ ερωτάσθε:
 
1.    Ποιοι είναι οι αξιωματούχοι του υπουργείου που έδωσαν την εν λόγω πληροφορία στους δημοσιογράφους του «Έθνους»;
2.    Πότε επιτέλους θα διαψεύσει η ηγεσία της ΕΥΠ το ως άνω δημοσίευμα που μαζί με άλλα έχουν οδηγήσει κατ’ επανάληψη στον δημόσιο διασυρμό του προσωπικού της;
3.    Γιατί ο υπουργός κ. Δένδιας δεν έχει καταθέσει ακόμα μηνυτήρια αναφορά για το δημοσίευμα του «Έθνους», όπως προειδοποιούσε ότι θα έκανε πριν λίγους μήνες για άλλο ΜΜΕ;
4.    Γιατί δεν έχετε υποβάλει ακόμα τις παραιτήσεις σας;
 
Αθήνα, 7.4.2014
 
H ερωτώσα Βουλευτής
 
Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας