Ως μήνυμα αισιοδοξίας για τη χώρα χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε τοποθέτησή της στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

«Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές γίνεται για την οικονομία και την ανάκαμψη της κοινωνίας», τόνισε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, και συνέχισε επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρό βήμα, το οποίο δημιουργεί οικονομικό κλίμα.

Η υφυπουργός πρόσθεσε ότι θα ήταν λάθος για την κυβέρνηση να συνδυάσει την έξοδο της χώρας στις αγορές με κάθε είδους μικροπολιτική διευθέτηση, ενώ επανέλαβε ότι οι απολύσεις στο δημόσιο το 2015 θα αφορούν μόνο επίορκους υπαλλήλους και δεν θα υπάρχουν απολύσεις που συνδέονται με την κινητικότητα.

Σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «στη δεξιά υπάρχουν δυστυχώς και ακροδεξιά στοιχεία που πρέπει να απομονωθούν», ενώ κλείνοντας χαρακτήρισε «θετική κατάληξη» ότι δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ο Φαήλος Κρανιδιώτης.