«Η απόφασή μας να μην ενταχθούμε εξαρχής σε κάποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, αποδεικνύεται σωστή. Και οι τρεις συνομιλητές μας, ο Μάρτιν Σουλτς από τους σοσιαλιστές, ο Γκί Φέρχοφσταντ από τους φιλελεύθερους και η Ρεμπέκα Χαρμς από τους πρασίνους συμφώνησαν ότι θα ήταν ανεύθυνο να αποφασίσουμε τόσο γρήγορα την ένταξή μας σε μία από τις ομάδες», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο δημοσιογράφος είχε επαφές με τα τρία ευρωπαϊκά κόμματα προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα να ενταχθεί το «Ποτάμι» σε κάποιο από αυτά.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια συνολικότερη συζήτηση για το ποιοι θα μπορούσαν και ποιοι θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη μέρα, στα ευρωπαϊκά όργανα, έτσι ώστε να έχουμε σύντομα μια δίκαιη Ευρώπη. Και όπως είπαν οι τρειςσυνομιλητές μας, η ψήφος των Ευρωβουλευτών του Ποταμιού θα είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση των συσχετισμών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο», εξήγησε, στηδήλωσή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης καταλήγοντας:

«Χρειάζεται, λοιπόν, υπευθυνότητα. Νιώθουμε ότι έχουμε λυμένα τα χέρια μας για να διαπραγματευτούμε υπέρ μιας δυνατής Ελλάδας σε μια νέα, δίκαιη Ευρώπη».