Θετικά εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη μερική χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και από πολιτικά αεροσκάφη για την ενίσχυση του τουρισμού και γενικότερα της τοπικής οικονομίας της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου.

Χτες εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και λοιπών ξενοδοχειακών φορέων συναντήθηκαν στο Πεντάγωνο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε εκτενής αναφορά για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τα τελευταία χρόνια σχετικά με το αεροδρόμιο της Τρίπολης αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί εκ μέρους των εμπλεκόμενων αρμοδίων φορέων, αναφορικά με το θέμα αυτό. Παράλληλα τονίστηκε από όλους ότι η ύπαρξη ενός αεροδρομίου στην Τρίπολη, τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, έχει τεράστια σημασία για την αναπτυξιακή εξέλιξη ολοκλήρου της Πελοποννήσου, προσδίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη οικονομική άνθιση όχι μόνο στον τουριστικό τομέα αλλά και στον πρωτογενή και το μεταποιητικό τομέα, μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας των Πελοποννησίων παραγωγών.

Από την πλευρά του ο υπουργός ο κ. Αβραμόπουλος, τους απάντησε ότι βλέπει θετικά τη μερική χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως γίνεται και με άλλα στρατιωτικά αεροδρόμια (Άκτιο, Άραξο και Καλαμάτα).

Οι ομιλητές τους έφυγαν από το Πεντάγωνο με την αίσθηση ότι ο Δ. Αβραμόπουλος θα την υλοποιήσει την πρότασή τους καθώς θα σημαίνει ανάπτυξη στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής κάτι που το θέλει η κυβέρνηση.

Γ. Κοκ.