Αλλαγή στη διοίκηση της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι είχαμε σήμερα το πρωί παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, υποπτέραρχου Αθανάσιου Τσαλίκη.

Ο υποπτέραρχος Μιχαήλ Γιατζιτζόγλου παρέδωσε τα καθήκοντά του στον Ταξίαρχο Ευάγγελο Μαντζιάρη και του ευχήθηκε δύναμη και επιτυχία στο νέο έργο που αναλαμβάνει.

Η ΣΤΥΑ μπορεί να μη φέρει το τίτλο της «παραγωγικής σχολής» ωστόσο οι υπαξιωματικοί που αποφοιτούν από εκεί και στελεχώνουν τις μονάδες αποτελούν την «καρδιά» σε κάθε αεροπορική βάση. Αν δεν ξεπερνούν τους εαυτούς και δεν είναι ευσυνείδητοι τότε η υπόλοιπη μηχανή δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει.

Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που βασίζονται στα χέρια των ανθρώπων αυτών όταν δίνουν τις μάχες τους στο Αιγαίο.

Ξέρουν ότι το αεροσκάφος τους λειτουργεί όπως πρέπει και δεν διστάζουν να το φτάνουν στα όριά του.

Στην τελετή παρέστησαν αντιπροσωπείες Ανωτάτων Αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Ικάρων, Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής καθώς και Απόστρατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας.

Γ.Κοκ.