Σε διευκρινήσεις σχετικά με τη χθεσινή στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου που φέρνει βελτιωτικές αλλαγές στον «Καλλικράτη», προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάρις Κουκουλόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή ψηφοφορία καταψήφισε ένα άρθρο, και εμφανίστηκε διχασμένο σε ακόμη ένα.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Κουκουλόπουλος σημείωσε πως «υπήρξε μία ολόκληρη σύγχυση στην ψηφοφορία» και απευθυνόμενος προς τον προεδρεύων του σώματος Χρήστο Μαρκογιαννάκη τόνισε:

«Όταν ρωτήσατε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ζήτησα το λόγο και μου τον δώσατε. Είπα επί λέξει ότι ψηφίζουμε τη διάταξη, επειδή θα υπάρξει και νομοτεχνική βελτίωση που έχει συμφωνηθεί με τον κύριο Υπουργό. Ζήτησα, μάλιστα, την υπομονή της Εθνικής Αντιπροσωπείας για 10 δευτερόλεπτα προκειμένου να πω ποια είναι η βελτίωση. Ακολούθησε ό,τι ακολούθησε».

Όπως επεσήμανε «από σήμερα το πρωί έχουμε τη νομοτεχνική βελτίωση. Θα ανακοινωθεί αύριο. Είναι ακριβώς αυτό που λέγαμε. Δεν υπάρχει, λοιπόν, ούτε καμία εκκρεμότητα ούτε διαφωνία στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Απαντώντας μάλιστα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημείωσε πως το «το άρθρο 24 το ψηφίσαμε χθες, όχι στη μορφή που είχε, αλλά επειδή επρόκειτο να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση που είχαμε συμφωνήσει με τον κύριο Υπουργό», ενώ προσέθεσε:

«Σήμερα το πρωί μας εδόθη –δεν υπήρχε χρόνος- και την έχουμε στα χέρια μας. Και είπα, καλή τη πίστη, ότι το ψηφίζουμε. Σήμερα το πρωί, λοιπόν, έχουμε τη νομοτεχνική βελτίωση που θα τη δείτε αύριο. Και μάλιστα, πιστεύω -όπως είπα και χθες- ότι πρόκειται για νομοτεχνική βελτίωση που θα την χαιρετίσουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής».