Στο συνέδριο «Οι γενικές τάξεις της υγείας» το οποίο οργανώθηκε στην Ρώμη, συμμετείχε σήμερα, μαζί με ευρωπαίους ομολόγους του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρεμβαίνοντας στην ενότητα «Μετανάστευση και υποδοχή. Οι προκλήσεις σε μια Ευρώπη που αλλάζει», ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «οι αριθμοί που σχετίζονται με τις αφίξεις λαθρομεταναστών είναι πολύ υψηλοί και είναι αδύνατον, μια μόνον χώρα, να αντιμετωπίσει το όλο φαινόμενο».

«Για το λόγο αυτό, το όλο θέμα είναι στην κορυφή της ατζέντας της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρούμε ότι με το συγκεκριμένο φαινόμενο πρέπει να ασχοληθεί ολόκληρη η Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην αρχή της παρέμβασής του, υπογράμμισε, επίσης, ότι «μετά από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές» και ότι «αυτό αποτελεί, σαφώς, μια καλή είδηση για όλους, διότι δείχνει ότι βγαίνουμε από την κρίση».

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «το μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως περιφερειακό ζήτημα, αλλά πρέπει να σχεδιαστούν κεντρικές ευρωπαϊκές πολιτικές και ισομερώς, τα κράτη, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Στο περιθώριο της σημερινής ημερίδας, ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση μιας ώρας με την Ιταλίδα ομόλογό του Μπεατρίτσε Λορεντσίν.

«Διατρέξαμε γρήγορα την ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας και καταλήξαμε σε κάποιες κοινές δράσεις διότι και η ιταλική πλευρά θεωρεί πολύ σημαντικό το θέμα της μετανάστευσης και τις επιπτώσεις του στην υγεία. Από εδώ και στο εξής, ο συντονισμός μας θα είναι ακόμη πιο στενός», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.