Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει αύριο στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθεί η έξοδος της χώρας στις αγορές, καθώς θα διεξαχθεί μία ώρα πριν ανοίξει και επίσημα το βιβλίο προσφορών (11:00 ώρα Ελλάδας, 09:00 ώρα Λονδίνου) από το οποίο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, θα αντληθούν τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, με το τελικό ποσό θα καθοριστεί από τις προσφορές.

Για το θέμα αυτό, ενημέρωσε εξάλλου τον πρωθυπουργό το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του αμέσως μετά έκανε, έκανε λόγο για πολύ θετικές εξελίξεις που διαφαίνονται, τονίζοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο με το κλείσιμο του βιβλίου των αγορών.

«Ο καλός προγραμματισμός και οι προσπάθειες επιβραβεύονται», επεσήμανε.

Σχόλιο εκ μέρους του ΔΝΤ για την έξοδο στις αγορές έκανε και ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, μιλώντας για «σημαντικό σταθμό».

«Χαιρετίζουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Στόχος του προγράμματος ήταν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Είναι σημαντικός σταθμός και απτό δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.