Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές ενώ εξαπέλυσε πυρά και σε όσους «λυπούνται» όπως είπε χαρακτηριστικά για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα.

«Το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι η επάνοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Αυτή είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι  η Ελλάδα επανέρχεται στην κανονικότητα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος πρόσθεσε ότι αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της χώρας για το αποτέλεσμα.

«Γλιτώσαμε την χρεοκοπία και την καταστροφή» είπε ο κ. Βενιζέλος και εξήγησε ότι πλέον θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες και θα αποκτήσουμε το επίπεδο ζωής που είχαμε πριν από το 2010.

«Κάναμε σιωπηλές προσπάθειες για να αντέξουμε στις πιέσεις» είπε και τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει μια ισχυρή απάντηση σε όσους συνεχίζουν να αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα για την χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο γυρίζουμε με πολύ καλούς όρους στις αγορές. «Πρόκειται για τεράστια επιτυχία. Είναι κρίμα που κάποιοι λυπούνται επειδή η Ελλάδα γυρίζει στις αγορές και την ομαλότητα. Λένε επίσης το καταπληκτικό: Γιατί δανείζεστε με υψηλότερα επιτόκια του μνημονίου; Θα πρέπει να ντρέπονται. Αντί να χαίρονται με την χαρά της κοινωνίας και της οικονομίας λυπούνται και φέρονται ως παράσιτα του μνημονίου» τόνισε.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα τεχνικά στοιχεία ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν θα ήθελε να αναφερθεί σε τεχνικά στιχεία, αυτά όπως είπε αργά το απόγευμα θα γίνουν γνωστοί οι αριθμοί από το Λονδίνο. Πάντως ο ίδιος ανέφερε ότι το επιτοκιο θα είναι καλύτερο από το προσδοκώμενο. 

Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έχουμε δουλέψει πολύ ώστε η διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος να γίνει με τρόπο δίκαιο και να πάει στις ομάδες που έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Π.Ρ.