Η Βουλή συμπαρίσταται στον αγώνα της UNICEF για την προστασία χιλιάδων παιδιών από τις ασθένειες, την πείνα και τη δίψα. Την ευαισθητοποίηση και την αμέριστη συμπαράστασή της στις προσπάθειες που καταβάλλει η UNICEF εξέφρασε και φέτος η Βουλή των Ελλήνων μετέχοντας στο σημερινό Ραδιομαραθώνιο, που είναι αφιερωμένος στην προστασία χιλιάδων παιδιών που χρειάζονται τη βοήθειά μας, παιδιά που μεγαλώνουν απροστάτευτα μέσα στις ασθένειες, την πείνα και τη δίψα.

 Το μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης

«Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά χαιρετίζω τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της UNICEF και της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, το Ραδιομαραθώνιο Αγάπης για τα Παιδιά, που αποτελούν το πιο πολύτιμο αλλά και το πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας μας.

Η αποστέρηση των παιδιών από αγαθά απαραίτητα για την ομαλή σωματική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους και η οποιασδήποτε μορφής κακουχία ή κακομεταχείριση που μπορεί να υφίστανται, αποτελούν βαθιά στίγματα στον πολιτισμό μας. Τα φαινόμενα αυτά, που είναι υπαρκτά σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά πολλαπλασιάζονται εκεί όπου υπάρχουν οικονομικές κρίσεις, κοινωνικές συγκρούσεις ή πολεμικές συρράξεις, μας φέρνουν μπροστά στη μεγάλη ευθύνη που έχουμε ως πολιτικοί και ως πολίτες: την προστασία και τη στήριξη των παιδιών τόσο στο πλαίσιο της οικογένειας όσο και στο πλαίσιο της πολιτείας. Το παρόν των παιδιών μας προδιαγράφει το μέλλον των κοινωνιών μας.

Γι’ αυτό και συγχαίρω θερμά τη UNICEF και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της, που συστηματικά και αδιάλειπτα παρακολουθεί, καταγράφει, προτείνει και έμπρακτα προωθεί δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και ενίσχυσης των παιδιών που βρίσκονται σε αδύναμη θέση. Συγχαίρω, επίσης, τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που με τη σταθερή συμβολή της σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια εκφράζει τον κοινωνικό ρόλο της.

Η Βουλή των Ελλήνων συμπαραστέκεται και στηρίζει τη UNICEF στο έργο της, προσηλωμένη πάντα στις ανθρωπιστικές αξίες και στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά υιοθετήθηκαν και διακηρύχθηκαν από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Η Βουλή συμμετάσχει και στο φετινό Ραδιομαραθώνιο της UNICEF

 Στην πρωινή εκπομπή της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ανακοίνωσε εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη την οικονομική συμμετοχή της Βουλής. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι σήμερα «οι παγκόσμιες εξελίξεις και η ευρωπαϊκή κατάσταση επιβάλλουν να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στα παιδιά, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά». «Ειδικότερα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, «οι κίνδυνοι της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανασφάλειας για το μέλλον, αλλά και της μετάδοσης στα παιδιά ενός κλίματος κατάθλιψης που διακατέχει τους γονείς, μαζί με το παραδοσιακό πρόβλημα του εκπαιδευτικού συστήματος, εντείνουν το άγχος με το οποίο επιφορτίζονται τα παιδιά». «Είναι βέβαιο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, ότι «σήμερα η οικογένεια παίζει μικρότερο ρόλο απ’ ότι έπαιζε πριν από πολλά χρόνια. Το κενό αυτό δύο φορείς μπορούν να το αναλάβουν: ή οι εκπαιδευτικοί ή όλοι οι άλλοι παράγοντες, δηλαδή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι παρέες κ.λπ. Όσο μεγαλύτερο μέρος αυτού του κενού καταλάβουν οι εκπαιδευτικοί, τόσο το καλύτερο για τα παιδιά, ειδάλλως θα παραμείνει κενό που θα καταλάβουν μη κοινωνικοποιητικοί φορείς».