current views are: 1

10 Απριλίου 2014
Δημοσίευση09:46

Ο παμπόνηρος Κυριάκος και η Μαριέττα σε ρόλο θηλυκού Ζακ Ντελόρ

Ποια μέρα ήταν η χθεσινή; Αστεία ερώτηση. Η μέρα που η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές, μετά από 4 χρόνια. 

Δημοσίευση 09:46’
αρθρο-newpost

Ποια μέρα ήταν η χθεσινή; Αστεία ερώτηση. Η μέρα που η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές, μετά από 4 χρόνια. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ποια μέρα ήταν η χθεσινή; Αστεία ερώτηση. Η μέρα που η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές, μετά από 4 χρόνια. Τότε, ζητούσαμε ένα δισ. και μας έδωσαν λιγότερα από 400 εκατ. Χθες βγήκαμε να ζητήσουμε 2,5 δισ. ευρώ και ως το βράδυ, οι προεγγραφές είχαν φτάσει τα 16 δισ. ευρώ. Ιστορική ημέρα, για όσους βλέπουν λίγο μακρύτερα από τη μύτη τους. Ημέρα που ανήκε δικαιωματικά στον Αντώνη Σαμαρά πρωτευόντως και τον Γιάννη Στουρνάρα δευτερευόντως, παρά τις πολλές αστοχίες του υπουργού οικονομικών αυτά τα χρόνια.  

Ταυτοχρόνως, όμως, ήταν και η ημέρα του Κυριάκου και της Μαριέτας! Παρά το ιστορικό γεγονός, αυτοί κατάφεραν να… διασωθούν και να κερδίσουν το δίλεπτό τους στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Βήμα fm, επέλεξε αυτή τη μέρα για να θέσει θέμα… μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων! «Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι  να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο» είπε προσθέτοντας: «Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς), γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους. Τονίζω ότι αυτό, για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό. Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο».  

Τι είπε δηλαδή, χωρίς να το λέει, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Ότι το θέμα, αν ανοίξει, θα πάρει πάνω από έξι χρόνια για να συζητηθεί! Αλλά αυτός, τυχαία, επέλεξε χθες να το ανοίξει! Τόσο πονηρό παιδί δηλαδή! Γνήσιο τέκνο του πατέρα του…  

Από την άλλη, η Μαριέττα Γιαννάκου, επέλεξε τη χθεσινή μέρα για να γνωστοποιήσει τη διαφωνία της με την επιλογή οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό και όχι με λίστα. Υποστήριξε ότι η χώρα κινδυνεύει να έχει ευρωβουλευτές που θα επιλεγούν απλώς και μόνο επειδή είναι αναγνωρίσιμοι (σ.σ. δηλαδή μπορεί να είναι άσχετοι) και πρόσθεσε δηκτικά ότι «αν ένας αρχηγός δεν μπορεί να επιλέξει ποιοι είναι αξιόλογοι για την Ευρωβουλή, τότε δεν μπορεί να διαλέξει σωστά ούτε το υπουργικό συμβούλιο».  

Τι μας είπε δηλαδή; Ότι γράφει τη λαϊκή ετυμηγορία στα παλαιότερα και ότι θα επιθυμούσε οι ευρωβουλευτές να συνεχίσουν να διορίζονται από τους αρχηγούς. Προφανώς γιατί με τον διορισμό πιστεύει ότι θα συνέχιζε να είναι ευρωβουλευτής, ως η απόλυτη αυθεντία στα ευρωπαϊκά, μετά τον… Ζακ Ντελόρ.  


σχετικα αρθρα