Εκτενείς αναφορές στην τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας ασχολήθηκαν εκτενώς και τα γερμανικά μέσα δεδομένου ότι η γερμανίδα καγκελάριος επισκέπτεται αύριο, Παρασκευή, τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που μετέδωσε αρχικά την είδηση η Handelsblatt. «Πριν από την επίσκεψη Μέρκελ: Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στην ελληνική κεντρική τράπεζα».

«Μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της καγκελαρίου, στην Αθήνα εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές» αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), σε τηλεγράφημά του και επισημαίνει ότι δύο άγνωστοι είχαν προηγουμένως ειδοποιήσει, με τηλεφώνημά τους σε εφημερίδα και ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Μεταφέρει δε τη δήλωση του κ. Κεδίκογλου, «δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τους στόχους τους». Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται ακόμη ότι η έκρηξη συνέβη κοντά σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα και ότι η Αστυνομία υποπτεύεται κάποια από τις πολλές αριστερές οργανώσεις.

Παρόμοιο ρεπορτάζ από την έκρηξη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit» ενώ το περιοδικό «Der Spiegel» στην ιστοσελίδα του, κάνει λόγο για «έκρηξη η οποία συντάραξε την Αθήνα λίγο πριν από την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ». Σημειώνει δε, ότι το χτύπημα συμπίπτει με την ανακοίνωση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Η είδηση καλύπτεται και από τα περισσότερα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δελτία ειδήσεων. Ειδικά στο δελτίο της Νοτιοδυτικής Ραδιοφωνίας (SWR), υπογραμμίστηκε ότι από την έναρξη της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός εμπρηστικών επιθέσεων στην Ελλάδα.