Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

«Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη υποταγή του κ. Σαμαρά στις απαιτήσεις της πιο αντιδραστικής πολιτικής δύναμης στην Ευρώπη. Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός θα εμφανίζεται περιχαρής μπροστά στα φωτογραφικά φλας κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις για την έξοδο από την κρίση, ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες θα διαβεβαιώνει για την τήρηση κατά γράμμα των μνημονιακών δεσμεύσεων μετά τις εκλογές» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας:

Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί και δεν θέλει να ταυτιστεί με τις αγωνίες του ελληνικού λαού, γιατί είναι πλήρως ταυτισμένος με την κ. Μέρκελ. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα θέσει στο τραπέζι τα πραγματικά αιτήματα και τις προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση, την ανάγκη για κούρεμα του χρέους και για πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης, για αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής σε επίπεδο Ευρώπης, αλλά που θα θέσει και το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων ως οφείλει μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας. Αυτά που δεν μπόρεσε  να  θέσει ο κ. Σαμαράς, όντας άξιος σύμμαχος και συμπαραστάτης των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων.

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι «στο μόνο που διαπρέπει η κυβέρνηση είναι στον αυταρχισμό, προσφέροντας άλλο ένα ακραίο δείγμα του, με τον αυριανό αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας και τη δημιουργία “κόκκινων ζωνών”, στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά και ειρηνικά την αντίθεση τους στα κοινά σχέδια Μέρκελ-Σαμαρά, αύριο Παρασκευή 11 Απριλίου, 5μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος. Να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής και ελπίδας, ένα μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων».