ΣΥΡΙΖΑ: Αδίστακτη και επικίνδυνη η κυβέρνηση για την υγεία

ΣΥΡΙΖΑ: Αδίστακτη και επικίνδυνη η κυβέρνηση για την υγεία

«Το νέο χαράτσι που καλούνται να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι με την μεγάλη αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα, επιβεβαιώνει τα όσα εδώ και καιρό καταγγέλλουμε για την αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ το «νέο χαράτσι, είναι το αποτέλεσμα της μνημονιακής δέσμευσης για δραματικό περιορισμό της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και της συστηματικής μετακύλισης του κόστους στους πολίτες, με τεράστιες επιπτώσεις στην υγειονομική τους περίθαλψη και συνέπειες στην δημόσια υγεία». 

Παράλληλα τονίζει ότι οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για μείωση των τιμών στα φάρμακα, η οποία θα ευνοούσε τους ασθενείς, «αποδείχθηκαν περίτρανα ψευδείς και παραπλανητικές αφού αλλάζει παράλληλα προς τα κάτω το ποσόν που αποζημιώνει ο ασφαλιστικός φορέας τους ασθενείς. Δηλαδή για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη! 

Αν συνυπολογίσουμε επιπλέον ότι, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν το 100% της διαφοράς μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής από 50% που ήταν πριν λίγους μήνες, την επιβολή του ένα ευρώ ανά συνταγή, καθώς και την αφαίρεση πολλών σκευασμάτων από τη λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων, γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος της υγειονομικής φτώχειας που βιώνουν οι συμπολίτες μας και της ανθρωπιστικής κρίσης που βρίσκεται η χώρα. Για μια ακόμη φορά η αξιοπιστία των δεσμεύσεων του κ. Γεωργιάδη βρίσκεται στο ναδίρ!» 

«Η σημερινή Κυβέρνηση είναι αδίστακτη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Τη λύση θα τη δώσει ο λαός πολύ σύντομα με τη ψήφο του».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο