«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για έξοδο στις αγορές διαψεύδονται από τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, για τα ποσοστά ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΟΑΕΔ και την ΕΛΣΤΑΤ.

«Η αύξηση των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων και η δραματική μείωση όσων από αυτούς παίρνουν επίδομα ανεργίας, στο 12% των ανέργων που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και έξοδο στις αγορές, διαψεύδονται από τη σκληρή πραγματικότητα των κοινωνικών ερειπίων που σκόρπισαν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου», τόνισε και συμπλήρωσε: «Οι 1,5 εκατ. άνεργοι, το 34% του πληθυσμού που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, τα 3 εκατ. των ανασφάλιστων, τα 586.000 παιδιά που κινδυνεύουν από την πείνα, οι δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις, οι χιλιάδες συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν, είναι τα θλιβερά τρόπαια των δήθεν πετυχημένων κυβερνητικών πολιτικών».

Ο κ. Στρατούλης επεσήμανε ότι «οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, στέλνουν με τους αγώνες τους και θα επισφραγίσουν με την ψήφο τους, ισχυρό μήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους και ελπίδας ότι μπορεί με αριστερή κυβέρνηση να προωθηθεί η κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας μας».