«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για έξοδο στις αγορές διαψεύδονται από τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας, με αφορμή τα ποσοστά ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΟΑΕΔ και την ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων και η δραματική μείωση όσων από αυτούς παίρνουν επίδομα ανεργίας, στο 12% των ανέργων που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και έξοδο στις αγορές, διαψεύδονται από τη σκληρή πραγματικότητα των κοινωνικών ερειπίων που σκόρπισαν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Επιπλέον αναφέρεται στα 1,5 εκατ. άνεργους, στο 34% του πληθυσμού που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, στα 3 εκατ. των ανασφάλιστων, στα 586.000 παιδιά που κινδυνεύουν από την πείνα, στις δεκάδες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις, αλλά και στους χιλιάδες συμπολίτες μας που που όπως λέει αυτοκτόνησαν, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά τα παραδείγματα ως «τα θλιβερά τρόπαια των δήθεν πετυχημένων κυβερνητικών πολιτικών».