Υπερψηφίστηκε τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίμαχη διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία αναβάλλεται μέχρι την 31η Μαρτίου του 2015, η επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες πετρελαιοειδών για μη τήρηση αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον σχετικό νόμο του 2013.

Η διάταξη που συμπεριλαμβανόταν σε εκπρόθεσμη τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, είχε αποσυρθεί από τον αναπληρωτή υπουργό, Νίκο Ταγαρά, αλλά επανεισήχθη από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διευκρίνισε πως η μη επιβολή κυρώσεων αφορά μονάχα «μικρές εταιρείες που αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία εξεύρεσης πιστοποιημένων αποθηκευτικών χώρων».
 
Την τροπολογία υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο προηγουμένως, είχε εκφράσει δια του εκπροσώπου του, Π. Κουκουλόπουλου, την αντίθεσή του στην «κυβερνητική τακτική του νομοθετείν δια τροπολογιών».
 
Από πλευράς της, η αξιωματική αντιπολίτευση δια του Δ. Παπαδημούλη, επέμεινε πως η ρύθμιση εισήχθη «δολίως» από την κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ολόκληρου του συγκεκριμένου επιχειρηματικού χώρου.

«Η τροπολογία έχει κατατεθεί τις 16:45 - και μέσα στη θετική διάταξη που υπάρχει, έχουν προστεθεί όλα τα αρνητικά σημεία. Πρόκειται για ξεκάθαρη, καραμπινάτη τροπολογία ξεπλύματος συμφερόντων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς.
 
Την έκδηλη δυσφορία της εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Βουλής (προτεινόμενη από τους ΑΝΕΛ), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενώ αργότερα ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κληθείς να σχολιάσει την αντικανονική, εκπρόθεσμη εισαγωγή της τροπολογίας, παρατήρησε πως «επειδή επί 15 μέρες θα είναι κλειστή η Βουλή, ίσως να είναι αναγκαίο να ψηφιστούν κάποιες ρυθμίσεις».