Δεν υπάρχει τροπολογία, αλλά ένα ξεκαθάρισμα σε νομοσχέδιο, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις με το κώλυμα που είχε προκύψει προσωρινά με την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Μπουτάρης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο για την παρουσίαση του απολογισμού της δημοτικής διοίκησης (2011 – 2013), αλλά και υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της παράταξής του, “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, αναφέρθηκε στην επίμαχη ρύθμιση που του επιτρέπει να θέσει και πάλι υποψηφιότητα.

«Θα αναφερθώ στην περίφημη τροπολογία που λένε ότι ευνοεί τον Μπουτάρη. Δεν υπάρχει τροπολογία, είναι ουσιαστικά ένα ξεκαθάρισμα σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο ξεκαθαρίζει μια ομιχλώδη κατάσταση, η οποία κάλυπτε και πολλούς άλλους δημάρχους. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ΚΕΔΕ» τόνισε και επισήμανε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τον ευνοεί, αλλά – όπως είπε – δεν τον βοηθάει να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Από το βήμα της εκδήλωσης ανακοίνωσε επίσης ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, την πρώτη Κυριακή των εκλογών, με το ερώτημα αν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης συμφωνούν ή όχι με την πώληση της ΕΥΑ-Θ. Επίσης, έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθούν να παραστούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων της πόλης οι οποίοι – όπως είπε ο κ. Μπουτάρης – θα τοποθετηθούν και θα αποφασίσουν για την τύχη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Όπως υπογράμμισε, η ομόφωνη αντίληψη των εκπροσώπων είναι ότι δεν πρέπει να πουληθούν οι μετοχές του ΟΛΘ, αλλά να παραχωρηθούν σε ιδιώτες χρήσεις, όπως η διαχείριση των κοντέϊνερς, κ.α.