Χωρίς οικονομικές τεχνοκρατικές αναλύσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σημερινή έξοδο της χώρας στις αγορές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την τροπολογία που κατατέθηκε για τα υποβρύχια. 

«Οι αγορές των ομολόγων από τις χρηματαγορές, είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε μια χώρα για τις προοπτικές της και για τις δυνατότητές της» τόνισε στην ομιλία του και σημείωσε:

«Τελικά ποιοι είναι αυτοί που αναζητούν χρηματοδότηση από τις διεθνείς αγορές; Οι ισχυροί. Για τους παρίες, δηλαδή για τους φουκαριάρηδες κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον».

Και δίχως να φοβηθεί τις λέξεις πρόσθεσε:

«Έχουν αξία τα ομόλογά μας; Η απάντηση είναι ναι. Είμαστε πλέον στο έλεος του κάθε τυχοδιώκτη και κάθε εκβιαστή; Η απάντηση είναι όχι. Και είναι μια επιτυχία όλων μας! Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά στο πρώτο έτος του Πανεπιστημίου μάθαμε στοιχειώδη περί διεθνούς οικονομίας και διεθνών οικονομικών σχέσεων».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λέγοντας τα πράγματα ως έχουν και κρατώντας χαμηλό προφίλ πρόσθεσε: 

«Πολύ ορθά ελέχθη, ότι δεν κερδήθηκε ακόμη ο πόλεμος. Κερδήθηκε όμως μια μάχη. Και ο οδικός χάρτης προς την τελική έξοδο από την κρίση θέλει καιρό ακόμα, αλλά έγινε ένα σημαντικό βήμα. Και όποια Κυβέρνηση και αν ήταν εδώ σήμερα τον ίδιο δρόμο θα επέλεγε.

Γιατί ο άλλος δρόμος, γιατί άκουσα κάποιες προτάσεις, κύριε Παπαδημούλη, μιλά περί κουρέματος του χρέους. Ξέρετε ότι αυτό συνεπάγεται και κούρεμα, δηλαδή περικοπές, μισθών, συντάξεων. Αυτά έχουμε πει ότι τελειώσανε πια μια για πάντα».

Όσο για το τι ακολουθεί ανέφερε:

«Στόχος είναι να ανακάμψει η οικονομία, να ανασυγκροτηθεί επιτέλους αυτό το κράτος, να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και να ξανά βάλουμε την χώρα μας στη συντροφιά των σύγχρονων, δυναμικών οικονομιών, να ανοίξουμε μια νέα προοπτική. Και σήμερα αυτό που έρχεται είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας».