Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

«Γη και ύδωρ» θα δώσει  ο πρωθυπουργός στην ευεργέτιδα του Αγκελα Μέρκελ   υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  και κάνουν λόγο για το  αποκορύφωμα ενός καλοστημένου σχεδίου –το οποίο είχε αποκαλύψει από καιρό ο Αλέξης Τσίπρας. Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι η σχέση των δυο πολιτικών λειτουργεί όπως τα συγκοινωνούντα δοχεία αφού  η Γερμανίδα Καγκελάριος «στηρίζει την   μνημονιακή κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά η οποία την εξυπηρετεί ποικιλοτρόπως προκειμένου να μην βρεθεί στην δύσκολη θέση να συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο Έλληνας πρωθυπουργός τις το ανταποδίδει με κάθε τρόπο.» 

«Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές σε συνδυασμό με την επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα προκειμένου να μετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της κυβέρνησης δείχνει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι όλα ήταν από καιρό προγραμματισμένα λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου . Άλλωστε οι πληροφορίες που είχαμε στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό από τι Βρυξέλλες έλεγαν ότι εν όψη των Ευρωεκλογών η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε δρομολογήσει τον τρόπο στήριξης του Έλληνα πρωθυπουργού.  Έτσι  για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός θα εμφανίζεται σήμερα περιχαρής μπροστά στα φωτογραφικά φλας κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις για την έξοδο από την κρίση, ενώ πίσω από τις κλειστές πόρτες θα διαβεβαιώνει για την τήρηση κατά γράμμα των μνημονιακών δεσμεύσεων μετά τις εκλογές.» 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία σήμερα  στις 5 το απόγευμα έχουν διοργανώσει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος χαρακτηρίζουν ακραίο αυταρχισμό το κλείσιμο του κέντρου της πόλης σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού και προσθέτουν. « Ο πρωθυπουργός  δεν μπορεί και δεν θέλει να ταυτιστεί με τις αγωνίες του ελληνικού λαού, γιατί είναι πλήρως ταυτισμένος με την Αγκελα  Μέρκελ. Δηλωνει ότι βγαίνουμε από την κρίση και ότι τελείωσαν τα μνημόνια πετώντας με αυτό τον τρόπο  στο καλάθι των αχρήστων  ,την ανάγκη για κούρεμα του χρέους. Αποδυναμώνει ακόμα το αίτημα για πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης αλλά και  της  αντιμετώπισης της ανεργίας.» 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν επίσης ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός σιωπά  για  το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων μπροστά στην Αγκελα Μέρκελ και υποστηρίζουν ότι και αυτή την φορά θα πράξει το ίδιο. « Ακόμα και αν θέσει το θέμα θα το κάνει  κάτω από την κοινωνική πίεση επιμένουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Θα το κάνει μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου αφού ποτέ δεν θα την δυσαρεστούσε».