Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συμμετάσχει τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, στο Λουξεμβούργο, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται η κατάσταση στην Ουκρανία, με έμφαση στην πολιτική και οικονομική στήριξη της Ε.Ε. προς τη χώρα, καθώς και οι σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία και, ειδικότερα, η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης με τη Μόσχα. Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι πρόσφατες εκλογές στο Αφγανιστάν. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης στη Συρία, στις συνομιλίες της Γενεύης για τον τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης, καθώς και στις εξελίξεις σχετικά με την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου.
 
Την ίδια ημέρα, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στο Στρασβούργο, όπου θα απευθυνθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα προβεί σε έναν ενδιάμεσο απολογισμό των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας.
 
Τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την «Τραπεζική Ένωση», για την επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από τα εδάφη κρατών–μελών, για την απόσπαση των εργαζομένων και για την επιτήρηση των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Τέλος, τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στο Αλικάντε της Ισπανίας, προκειμένου να λάβει μέρος στην άτυπη Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας (Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα), όπου θα συζητηθούν οι τάσεις των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο και η σχετική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και θέματα Νότιας Γειτονίας, με ιδιαίτερη έμφαση στη Λιβύη.