current views are: 2

11 Απριλίου 2014
Δημοσίευση08:51

Το αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς και υφυπουργούς

Στις αγορές βγήκαμε και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και αποδοχή από ότι θα περίμεναν και οι πλέον αισιόδοξοι .Λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας; Σαφέστατα όχι .Και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο οικονομικό επιτελείο το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. 

Δημοσίευση 08:51’
αρθρο-newpost

Στις αγορές βγήκαμε και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και αποδοχή από ότι θα περίμεναν και οι πλέον αισιόδοξοι .Λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας; Σαφέστατα όχι .Και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο οικονομικό επιτελείο το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. 

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Στις αγορές βγήκαμε και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και αποδοχή από ότι θα περίμεναν και οι πλέον αισιόδοξοι. Λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας; Σαφέστατα όχι. Και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο οικονομικό επιτελείο το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. 

Για τον λόγο αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσε να τονίσει δύο φορές την φράση «μην κάνετε λάθος» ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας. Το μήνυμα αυτό έχει συγκεκριμένους αποδέκτες .Και για να μην προλάβει κάποιος να πει ότι απευθύνεται στους πολίτες κάνει τραγικό λάθος.  

Δεν απευθύνονταν στους πολίτες ο πρωθυπουργός. Οι πολίτες ότι είχαν να δώσουν το έχουν δώσει και γι’ αυτό το λόγο ο Αντώνης Σαμαράς τους ευχαρίστησε στο διάγγελμά του. 

Το μήνυμα του πρωθυπουργού είχε συγκεκριμένους αποδέκτες –Τους υπουργούς , τους βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη .Οι πανηγυρισμοί θα κοπάσουν άμεσα… αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, γι’ αυτήν  την δουλειά μας επέλεξε ο ελληνικός λαός και κανείς δεν πρέπει να επαναπαυτεί… ήθελε να πει ο Αντώνης Σαμαράς και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε. 

Ήδη κορυφαίες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης για υπουργούς και υφυπουργούς και πως τώρα είναι η σειρά τους να κάνουν πράξη όλα όσα έχει εξαγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου. 

Γι’ αυτό και τις επόμενες εβδομάδες θα παρατηρήσουν όλοι μια πολύ μεγάλη στροφή της κυβέρνησης στην καθημερινότητα. 
Πρώτα από όλα σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν και επίσημα τα στοιχεία και οι προϋποθέσεις για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος που προκύπτει από το πρωτογενές πλεόνασμα. «Καμία ταλαιπωρία για τους πολίτες, καμία σκιά στους όρους και τις προϋποθέσεις γι’ αυτούς που το δικαιούνται» σχολίαζε κορυφαία κυβερνητική πηγή στο newpost. 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία ο νέος αναπτυξιακός χάρτης της χώρας που θα ενισχύσει σημαντικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας . 

Ήδη ετοιμάζονται οι νέες ρυθμίσεις στο μίνι φορολογικό που θα μειώσει σημαντικά την φορολογία σε αρκετές κοινωνικές ομάδες ενώ θα προβλέπει κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ. 

Συμψηφισμός χρεών και πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους πολίτες είναι δύο ακόμη εξαγγελίες που ενισχύουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων με απώτερο στόχο την μείωση της ανεργίας. 

Για αυτούς τους λόγους η φράση του Αντώνη Σαμαρά «έχουμε δρόμο ακόμη» απευθύνονταν στους υπουργούς και όχι στους πολίτες.


σχετικα αρθρα