Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα από το Βήμα του Κοινοβουλίου ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου κατήγγειλε πως το ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου προμηθεύεται υλικό από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια ώρα στελέχη της συγκεντρώνονται έξω από αυτό φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα

«Η Χρυσή Αυγή εμπαίζει τους υποστηρικτές της. Εμπαίζει και αυτούς που για διάφορους λόγους στηρίζουν αυτή την Οργάνωση, αυτό το μόρφωμα. Και το στηρίζω αυτό, γιατί την ίδια ώρα που δίδεται εντολή και υπαρχει καθοδήγηση για επίθεση στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, την ίδια ώρα Βουλευτής της Χ.Α. προμηθεύει της συγκεκριμένης ιατρικής ομάδας. Αυτό δείχνει την υποκρισία, το φαρισαϊσμό και το εγκληματικό της συγκεκριμένης Οργάνωσης», είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

Μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου έχει καταθέσει στη Βουλή δύο τιμολόγια και παραστατικά αποστολής, τα οποία ήδη έχουν πάρει και το δρόμο της Δικαιοσύνης, έχοντας αποσταλεί και στο ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελεγχθουν. «Τα έγγραφα αυτά έχον ήδη σταλεί και στην αρμόδια Εισαγγελία», είπε κλείνοντας ο Υφυπουργός.

Τα συγκεκριμένα τιμολόγια που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας φέρουν την υπογραφή του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου.

 Οι Γιατροί του Κόσμου εξέδωσαν δελτίο τύπου με το οποίο δίνουν τη δική τους εξήγηση.

Όπως εξηγούν, το θέμα που προέκυψε αφορά μία συγκεκριμένη προμήθεια ειδών υγιεινής στο πλαίσιο επείγοντος προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων. 

«Η επιλογή έγινε με αποκλειστικό κριτήριο και μόνο τη χαμηλότερη τιμή από τις προσφορές που κατατέθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή των Γιατρών του Κόσμου. Ομολογούμε ότι ατυχώς δεν ταυτοποιήσαμε τη συγκεκριμένη προσφορά με τον προμηθευτή», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Στα 24 χρόνια παρουσίας των ΓτΚ, η αντίθεσή μας με το φασισμό, το ρατσισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένη και καταγεγραμμένη στην κοινωνία. Μόλις την προηγούμενη ημέρα δεχθήκαμε μία ακόμη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πολυιατρείο μας στο Πέραμα», συνεχίζουν οι Γιατροί του Κόσμου και καταλήγουν: 

«Παρά την τρομοκρατία, ο αγώνας μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζεται».