current views are: 1

11 Απριλίου 2014
Δημοσίευση11:33

Μήνυμα στήριξης φέρνει η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα (Βίντεο)

Μήνυμα στήριξης της γερμανικής κυβέρνησης φέρνει η άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική Καγκελαρία, με την ίδια να εκφράζει την στήριξή της στη χώρα μας στις κοινές -πρώτες δηλώσεις- με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση 11:33’
αρθρο-newpost

Μήνυμα στήριξης της γερμανικής κυβέρνησης φέρνει η άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική Καγκελαρία, με την ίδια να εκφράζει την στήριξή της στη χώρα μας στις κοινές -πρώτες δηλώσεις- με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Μήνυμα στήριξης της γερμανικής κυβέρνησης φέρνει η άφιξη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική Καγκελαρία, με την ίδια να εκφράζει την στήριξή της στη χώρα μας στις κοινές -πρώτες δηλώσεις- με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συναντά αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας μεταφέρει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα», τονίζει η ανακοίνωση οποία εκδόθηκε μετά την άφιξή της στην Ελλάδα.

«Στήριξη για τη μεταρρυθμιστική πορεία» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρεται ότι «η καγκελάριος ταξίδεψε στην Αθήνα για να ενισχύσει την κυβέρνηση στην πορεία της τής λιτότητας, διότι η Ελλάδα στο μεταξύ επέστρεψε επιτυχώς στις χρηματαγορές» ενώ επισημαίνεται ότι στην ατζέντα βρίσκονται και άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

«Η καγκελάριος συναντάται με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου επαινέσει τη συνεπή μεταρρυθμιστική πορεία της κυβέρνησής του. Η επίσκεψή της όμως είναι και ένα μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας» συνεχίζει η ανακοίνωση, στην οποία περιγράφεται και το πρόγραμμα της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Στήριξη στο φόρουμ με νέους επιχειρηματίες

«Η νεά Ελλάδα χρειάζεται άτομα νέα με φρέσκες ιδέες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια φόρουμ με νέους επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Hilton, στο οποίο έδωσε το παρών η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Η χώρα μας διαθέτει έμψυχο υλικό μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας» είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «θα φτιάξουμε μία κοινωνία που θα παράγει και όχι μόνο θα καταναλώνει. Εσείς ως φιλόδοξοι επιχειρηματίες έχετε την γνώση εμείς έχουμε την ευθύνη για να γίνει αυτή η επιχειρηματικότητα».

«Δουλεύουμε για την οικοδόμηση ενός συστήματος που θα ευνοεί την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Άκουσα τις δραστηριότητές σας που αγγίζουν από τα γεωργικά μέχρι ψηφιακά προϊόντα. Αυτός είναι ο στόχος της συνάντησής μας, να ακούσουμε νέες προτάσεις. Ο ρόλος των νεοφυών εταιρειών για την ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικός» τόνισε ο κ. Σαμαράς. 

«Η εποχή που η οικονομία βασιζόταν μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις και στο κράτος είναι παρελθόν. Είναι προς το συμφέρον όλων να αναπτυχθούν άτομα, ιδέες, προοπτικές» κατέληξε.

Η Άνγκελα Μέρκελ από την πλευρά της, ανέφερε:

«Ήρθα σήμερα για να ακούσω τις ανησυχίες και την πρόοδό σας. Να ρίξω μια ματιά στο μέλλον και να συζητήσω με ανθρώπους που έχουν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες. Γνωριζω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση που βιώνετε και διαρκεί ακόμη στην Ελλάδα για πολλούς ανθρώπους. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ευκαιρίες και δυνατότητες και μπορεί κανείς να ανοικοδομήσει πράγματα».

«Θέλω να ρίξω μία ματιά στο μέλλον και να μιλήσω με νέους ανθρώπους που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες. Γνωρίζω τη δύσκολη κατάσταση, που βιώνετε και που διαρκεί για πολλούς ακόμη ανθρώπους. Στη χώρα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Υπάρχουν οι παραδοσιακοί τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία όπου όμως μπορεί κανείς να ακολουθήσει νέους δρόμους» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε: «Σκέφτομαι όμως και τον τομέα των υπηρεσιών που εάν έχει κανείς νέες ιδέες μπορεί να προσεγγίσει νέες αγορές εκμεταλλευόμενος και το διαδίκτυο. Το ερώτημα είναι πώς να προσελκύσει κανείς χρηματοδότηση. Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στις νέες εταιρείες και θα συμβάλουμε, όπως και η ελληνική πλευρά. Είναι ερώτημα “πώς μπορώ να έχω κεφάλαιο και να διευρύνω την επιχείρησή μου”. Ύστερα από όσα έγιναν, και τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα αποκτά περισσότερες ευκαιρίες παρά δυσκολίες αν και υπάρχει ακόμη μεγάλη ανεργία και προβλήματα».

Η κυρία Μέρκελ επικαλέστηκε την εμπειρία της από την επανέωση της Γερμανίας, όπου παρουσιάστηκαν παρόμοια προβλήματα που όμως τώρα έχουν ξεπεραστεί. Κλείνοντας ευχαρίστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στην Αθήνα η καγκελάριος

Νωρίτερα, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε την γερμανίδα καγκελάριο, την οποία υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Στις 5.30 μ.μ. η κυρία Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με τον κ. Σαμαρά. 

Φρούριο το κέντρο της Αθήνας

Φρούριο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας όπου η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας, από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30. 

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση αφορά την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: 

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. 

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό 

Παράλληλα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. θα κλείσουν για κάποιες ώρες και ορισμένοι σταθμοί του Μετρό.

Στις 13.30 έκλεισαν οι σταθμοί Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18.00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη.  


σχετικα αρθρα