Συνάντηση εργασίας με τον νέο πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Πέτερ Σόοφ είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. καθώς και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η χώρα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, έγινε ανασκόπηση των εξαιρετικών διμερών σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας, ενώ εξετάστηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Εξοικονόμησης Ενέργειας κυρίως σε δημόσια κτήρια και υπηρεσίες, όπου παρουσιάζονται δυνατότητες συνεργειών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, υπήρξε αναφορά στην ανάγκη υλοποίησης του Νοτίου Διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου προς τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης, ενώ ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέλυσε την πορεία κατασκευής των μεγάλων έργων διασύνδεσης και διαμετακόμισης που έχουν δρομολογηθεί στην Ελλάδα, όπως η δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου TAP.