Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Λίγες ώρες μετά την θριαμβευτική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων σημείωσε: 

«Μην κάνετε λάθος! Αυτά όλα επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την ωριμότητα του Ελληνικού λαού, τον οποίο και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη στάση του. Μην κάνετε λάθος! Έχουμε δρόμο μπροστά μας, για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες έγιναν μεγάλα βήματα. Και άμεσα θα γίνει αισθητή η πρώτη ανακούφιση».

Ήταν πενήντα εννέα (59) λέξεις από το σύνολο των οκτακοσίων επτά (807) που αριθμούσε συνολικά η δήλωση του Πρωθυπουργού. Και όμως, συνεργάτες του Πρωθυπουργού επισήμαιναν ότι οι προαναφερόμενες 59 λέξεις έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Και εξηγούσαν ότι ένας Πρωθυπουργός που αναγνωρίζει δημοσίως τις θυσίες του λαού και τον ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιάς του, δεν μπορεί παρά να έχει προγραμματίσει τον τρόπο με τον οποίο θα ανταμείψει αυτό το λαό. Ιδιαιτέρως όταν συμπληρώνει πως άμεσα θα γίνει αισθητή η πρώτη ανακούφιση

Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζει καλά ότι οι θετικές επιπτώσεις από την επιστροφή στις αγορές, δεν θα γίνουν αντιληπτές μέσα σε λίγες μέρες. Η ροή χρημάτων προς τη χώρα, με την πιο εύκολη πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον διεθνή δανεισμό ώστε ένα μπορούν και αυτές να δανείζουν φθηνά, ή ακόμα και η απευθείας πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων σε φθηνό χρήμα ώστε να αναπτυχθούν, να διατηρήσουν και- γιατί όχι, να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας, είναι θέματα που θα χρειαστούν κάποιους μήνες για να πάρουν σάρκα και οστά. 

Στην Ελλάδα ωστόσο, θα έχουμε εκλογές σε 44 μέρες και η κυβέρνηση, λέγεται ότι έχει και άλλα «κρυμμένα χαρτιά» στο «μανίκι» της. 

Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι βέβαια η έναρξη του διαλόγου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώτες κουβέντες θα γίνουν πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί αρκετά αργότερα, καθώς εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν. 

Ως τις ευρωεκλογές ωστόσο, θα πρέπει να αναμένουμε άλλες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά στην οικονομία- κινήσεις ανάλογες με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, την πληρωμή ληξιπρόθεσμων ή την πιο πρόσφατη απόφαση για τον συμψηφισμό του ΦΠΑ

Οι κινήσεις αυτές, λέγεται ότι έχουν σχεδιαστεί αλλά κρατιούνται μυστικές σαν επτασφράγιστο μυστικό