Το θέμα της ρευστότητας απασχόλησε τη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ με τους θεσμικούς εκπροσώπους και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς όμως να δοθούν απαντήσεις, όπως σχολίασαν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες μετά τη συνάντηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους επιχειρηματίες στο θέμα του ενεργειακού κόστους, ενώ η καγκελάριος σημείωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν ήταν συμβολική αλλά ουσιαστική κίνηση που αλλάζει την ψυχολογία στην αγορά και σηματοδοτεί επιστροφή στις αγορές.

Η γερμανίδα καγκελάριος ρώτησε για την προσαρμογή της Cosco στα ευρωπαϊκά δεδομένα και στο πλαίσιο του διαλόγου σημείωσε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η κινητήριος δύναμη της αγοράς. «Ξέρω τη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» συμπλήρωσε. Σημείωσε ακόμη ότι χαίρεται που οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες θέλουν να πάρουν ρίσκα.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων ζήτησε τη βοήθεια της καγκελαρίου στη στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού, «διότι βρίσκει αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας».

Οι εισαγωγές μελιού και γενικά αγροτικών προϊόντων από την Κίνα, πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, ζήτησε η κ. Χαζάπη - Πίττα. Η ίδια και οι επιχειρηματίες Δοντάς, Παπαδοπούλου, Συργιανός και Κεφαλογιάννης αναφέρθηκαν στο ενεργειακό κόστος το οποίο φτάνει, όπως είπαν, μέχρι και στο 50%.