Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

" Εκτός  του στημένου σκηνικού, η κυβέρνηση συνεχίζει να οδηγεί τον ελληνικό λαό σε πλήρη κοινωνική εξαχρείωση" έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνοντας το κλίμα που θα επικρατήσει μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Αν κάποιοι περίμεναν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα "αναδιπλωνόταν" ή ότι θα "άλλαζε την αντιπολιτευτική του τακτική", μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις του, αφού στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι " τώρα δικαιώνεται η αντιπολίτευση μας και οι προτάσεις που καταθέτουμε στην ελληνική κοινωνία". Ουσιαστικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι είναι "χοντροκομμένη η φιέστα του πρωθυπουργού, που ακόμα και όσοι θα ήθελαν να την πιστέψουν δυσκολεύονται να το κάνουν". Και τούτο γιατί είναι σαφές πλέον, μετά μάλιστα και από την ... διακριτική απουσία του υπουργού Οικονομικών (ο οποίος σύρθηκε να βγει η χώρα στις αγορές, παίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι του Α. Σαμαρά), η χώρα αφενός στερείται της διαπραγματευτικής δυνατότητας για το χρέος και αφετέρου η κοινωνία οδηγείται σε βαθύτερη κρίση αφού το πακέτο νέων μέτρων είναι προ των πυλών αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

"Τα δημοσιεύματα τόσο του ευρωπαϊκού, όσο και του αμερικάνικου τύπου δεν αποτυπώνουν την κυβερνητική αισιοδοξία" σημειώνουν τα οικονομικά στελέχη του κόμματος, τα οποία εκτιμούν ότι "οι αγορές βγαίνουν πολλαπλώς ωφελημένες από αυτή την κίνηση, χωρίς να κοπιάσουν ιδιαίτερα, αφού η κυβέρνηση τους προσέφερε στο πιάτο κέρδη χωρίς κόστος". Το οποίο κόστος μετακυλίεται στις πλάτες του ελληνικού λαού, ο οποίος και θα κληθεί να "πληρώσει" το μάρμαρο ... της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Συνεργάτες του Α. Τσίπρα εκτιμούν ότι στο έργο "Έξοδος στις Αγορές", παρακολουθούμε δύο ταινίες με τιμή εισιτηρίου πολλαπλώς αυξημένου σε σχέση με την ποιότητα. Δηλαδή η Γερμανίδα καγκελάριος χρησιμοποιεί την ελληνική κυβέρνηση για να "ανασάνει" στο εσωτερικό της χώρας της, την ίδια στιγμή που προσφέρει χείρα βοηθείας στον "πλέον έμπιστο υπάλληλό της" επιδιώκοντας να τον διασώσει από την επερχόμενη εκλογική ήττα. Μάλιστα από την προσοχή τους δεν διαφεύγει το γεγονός ότι η Α. Μέρκελ είναι "μόνιμη φιλοξενούμενη του Α. Σαμαρά...σνομπάροντας τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου", κίνηση που ερμηνεύεται ότι η καγκελάριος έχει παίξει όλα της "τα λεφτά στο στοίχημα Ελλάδα", στην προσπάθειά της να πείσει ότι η γερμανική "συνταγή" είναι μονόδρομος, επιχειρώντας να τονώσει την εικόνα της στη γερμανική κοινωνία και κυρίως να υπερασπισθεί τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική.

Με τον "αέρα" που δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και εκείνες που "δείχνουν" να υπηρετούν κυρίαρχα συμφέροντα, τα στελέχη του κόμματος "διαβάζουν" και τα ψιλά γράμματα. Δεν τους διαφεύγει από την ανάλυση ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, ο ΣΎΡΙΖΑ αποκτά εμφανές προβάδισμα, το οποίο όπως εκτιμούν όχι μόνο θα παγιώνεται αλλά και αυξάνεται. " Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος ώστε να μην καταπιεί την κυβερνητική καραμέλα" επιμένουν στην Κουμουνδούρου και ταυτόχρονα θα πυκνώσουν την επαφή με το λαό, έργο που εκ των πραγμάτων πέφτει στις πλάτες του Α. Τσίπρα ο οποίος Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη θα μιλήσει σε Πάτρα και Χαλκίδα αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξή του  στην αυστριακή τηλεόραση "ΟRF", o Aλέξης Τσίπρας σχολίασε την επίσκεψη της κ. Μέρκελ με τη φράση " φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας" και συνέχισε " χρειάζεται άλλο όραμα άλλο σχέδιο, άλλη πολιτική", και τόνισε " βεβαίως η κ. Μέρκελ έχει κάθε λόγο να χαίρεται που είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και θα θέλει να συνεχίσει να είναι, διότι δε θα της ήταν ευχάριστο να διαπραγματεύεται με μια κυβέρνηση η οποία διεκδικεί διαφορετικές λύσεις".

"Το παιχνίδι είναι στα χέρια μας" έλεγε κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ "ο αντίπαλος είναι στα σκοινιά απλά πρέπει να του δώσουμε το τελειωτικό κτύπημα", και το καμπανάκι κτυπάει στις 25 Μαϊου.