Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Χώρο για τους συμμάχους και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές προσπαθεί να ανοίξει η "Ελιά" με μερική απόσυρση των επικεφαλής της θεωρώντας ότι η ταύτισή της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ό,τι καλύτερο στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Η "Ελιά" το μεσημέρι της Κυριακής θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου τις προγραμματικές της θέσεις. Η είδηση ασφαλώς δεν βρίσκεται σ' αυτό αλλά στο γεγονός ότι η παρουσίαση δεν θα γίνει ούτε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ούτε από τον πρόεδρο της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα αλλά από στελέχη-εκπροσώπους των κομμάτων και κινήσεων που συγκροτούν το ενιαίο σχήμα.

Στο ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα αρκετά στελέχη έχουν καταλήξει στην άποψη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποτελεί επικοινωνιακά και τον καλύτερο τρόπο προώθησης της "Ελιάς".  Αφενός έχει ταυτιστεί με την συγκυβέρνηση, τα μέτρα και τα μνημόνια και αφετέρου αυτήν την στιγμή ηγείται ενός σπαρασσόμενου ΠΑΣΟΚ που βάλλεται από παντού.

Με διακριτικό τρόπο στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τού υπέδειξαν ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι συνεχώς και σταθερά παρών στις εκδηλώσεις της "Ελιάς" ή να δείχνει πως καπελώνει το εγχείρημα παίρνοντας σε κάθε εκδήλωσή της τον λόγο όπως για παράδειγμα κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

"Πρόεδρε ας αφήσουμε τα νέα πρόσωπα να μιλήσουν" τού είπαν οι συνεργάτες του. Ο ίδιος φαίνεται ότι το αποδέχτηκε σχετικά εύκολα καθώς ως γνωστόν δεν έχει οριστεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ή του προεκλογικού αγώνα που θα μπορούσε να φανεί ότι έχει αναλάβει κάποιον κεντρικό ρόλο.

Έτσι, προχθές μιλώντας ενώπιον των μελών της  εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε κομψά πως είναι στην διάθεση της και για την δική του συμμετοχή όπου κριθεί αναγκαίο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι την ευθύνη έχουν στελέχη, υπουργοί, και βουλευτές...