«Η Χρυσή Αυγή πολιτικά εμπαίζει τους οπαδούς της όταν τους καθοδηγεί σε βίαιες ενέργειες εναντίον των Γιατρών του Κόσμου», σχολίασε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου αναφορικά με την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος υπήρξε προμηθευτής της Οργάνωσης.

Σε δηλώσεις του στο Μega, o κ. Κεγκέρογλου γνωστοποίησε μάλιστα πως στο τιμολόγιο της επιχείρησης του κ. Παναγιώταρου αναγραφόταν πως τα υλικά προορίζονταν για τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο γράφει το τιμολόγιο.

«Αυτός που λέει ιδεολογικά στους οπαδούς του ότι είναι εναντίον των μεταναστών πώς κερδίζει από τους μετανάστες», διερωτήθηκε.

Για το ίδιο ζήτημα μίλησε στο Μega και ο γενικός γραματέας των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, ο οποίος εξήγησε ότι η επίμαχη παραγγελία έγινε το 2012 για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Έπρεπε να πάρουμε προσφορές από διαφορετικές εταιρείες. Δεν γνώριζε κανείς από μας ότι (η επιχείρηση, που ονομάζεται "Φάλαγγα") ανήκε στον συγκεκριμένο άνθρωπο», είπε ο κ. Κανάκης και διευκρίνισε πως η Οργάνωση αποδέχθηκε την προσφορά, καθώς ήταν η φθηνότερη.
Όπως είπε, «ήταν προφανές λάθος η επιλογή μας, αλλά δεν το ξέραμε».