Προβάδισμα 1,5% της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ προκύπτει από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Pubilc Issue για τις εθνικές εκλογές.
 
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, καταλαμβάνει ποσοστό 29% έναντι 27,5% της ΝΔ και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 10%, ΚΚΕ 7%, Ποτάμι 7%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΑΝΕΛ 4%, ΔΗΜΑΡ 3,5% και λοιπά κόμματα 6%.
 
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με ποσοστό 48% έναντι 39%. 
 
Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το 54% εκτιμά ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές και το 38% εκτιμά πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ 8% δηλώνει πως δεν έχει άποψη.
 
Εξάλλου, στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ το 28% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δύο».

Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 26% και ακολουθούν το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 15% και οι ΑΝΕΛ με 10%. Το 64% εκτιμά ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε λάθος κατεύθυνση ενώ αισιόδοξο εμφανίζεται το 27%. Η συνολική άποψη των πολιτών για τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι χαρακτηριστική της κρίσης του πολιτικού συστήματος καθώς το 76% και 85% αντίστοιχα, δηλώνουν δυσαρεστημένοι.