«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ομαλότητα», διαβεβαιώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ήρθε η ώρα της στροφής στην ανάπτυξη:
«Από εδώ και εμπρός προτεραιότητα έχει η στροφή στην ανάπτυξη. Η ανακούφιση όσων πληγώθηκαν, η αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν. Από 'δω και μπρος προτεραιότητά μου είναι να είμαι δίπλα στην Ελλάδα που πληγώθηκε. Σε αυτούς που κράτησαν την Ελλάδα όρθια...»

Ταυτόχρονα, επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη «Χρυσή Αυγή» κάνοντας λόγο για «σοβαρές προκλήσεις που αντιμετώπισε η Δημοκρατία. Από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση που προσπαθούσε να "ξεσηκώσει το λαό" κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αλλά και από μια εγκληματική οργάνωση, που με την κάλυψη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης εξαπέλυε πρωτοφανές κύμα βίας».

Και συνεχίζει: «Κάποιοι έκαναν "επάγγελμά" τους για χρόνια την "καταγγελία"του Μνημονίου. Και τώρα που η χώρα επανέρχεται σιγά σιγά στην ομαλότητατα τα έχουν χαμένα...Τώρα που η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές διαψεύδει το "τρίτο Μνημόνιο", αμήχανα σέρνονται από τις εξελίξεις».

Μάλιστα, κάνει και μία αναφορά η οποία ερμηνεύεται ως αναφορά στην «υπόθεση Μπαλτάκου»:

«Δεν είναι τυχαίο που λίγο αργότερα (σ.σ: από την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Οικονομικών) αμφισβητήθηκε η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και έγινε προσπάθεια να ακυρωθούν οι διώξεις κατά μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν τους πέρασε. Και δεν θα τους περάσει»

Και ξεκαθαρίζει: «Εμείς βγάζουμε τη χώρα από την κρίση του δανεισμού. Κι αυτό σήμερα το καταλαβαίνουν όλοι».