Τη σκέψη του για δημιουργία νέου κόμματος -ανάλογα με το πώς θα «περπατήσουν» οι ευρωεκλογές-αποκαλύπτει ο Τάκης Μπαλτάκος.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη κρυφής συνομιλίας με τον Ηλία Κασσιδιάρη,αποκαλύπτει επίσης ότι είχε πολλές προτάσεις για να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

«Είμαι ΝΔ », λέει στην εφημερίδα Realnews, δεν αρνείται όμως ότι πολλοί του τηλεφώνησαν: «Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν είχα μόνο εγώ επαφή  με τη "Χρυση Αυγή".Ήταν κι άλλοι. Ο καθένας είχε το ρόλο του».

Όσο για την ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος αναφέρει: «Το πρόβλημα δεν είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα να μετατραπεί σε κεντρώο, δηλαδή η ΝΔ να γίνει ένα νέο ΚΟΔΗΣΟ. Πρέπει να επανενωθεί η δεξιά. Η ισχύς εν τη ενώσει».

Και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενωμένη δεξιά εννοεί τη ΝΔ, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και τη «Χρυσή Αυγή», των οποίων τα ποσοστά άθροισε με μολύβι και χαρτί: «Φτάνουν το 46%. Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρονια. Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά».

Δεν επιβεβαιώνει, δεν διαψεύδει σχέδιο δολοφονίας Δένδια - Αθανασίου

Στη συνέντευξή του ρωτήθηκε και για το σενάριο που ήθελε την ΕΥΠ να ανακαλύπτει σχέδιο δολοφονίας του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του Νίκου Δένδια μετά τις πρώτες συλλήψεις της «Χρυσής Αυγής».

«Δεν επιβεβαιώνω, δεν μιλάω», ήταν η απάντησή του.

Την ίδια απάντηση δίνει και σε ερώτημα αν ο ίδιος απέτρεψε ένα τέτοιο σχέδιο, στέλνοντας σε χρυσαυγίτες το μήνυμα «Μην τολμήσετε»