Ο λαός δεν θα βγει ωφελημένος από την έξοδο στις αγορές,δηλώνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, αν και δεν αποκλείεται να αποτελεί δείγμα ανάκαμψης.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» απορρίπτει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «σκυλάκι του καναπέ» έναντι των εταίρων.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έξοδο στις αγορές, ο κ.Κουτσούμπας σημειώνει:

«Δεν αποκλείουμε να υπάρχει κάποια ανάκαμψη, πράγμα φυσιολογικό μετά από χρόνια κρίσης. Άλλωστε ο οικονομικός κύκλος του καπιταλισμού έτσι λειτουργεί. Όμως ο λαός δε θα βγει ωφελημένος από αυτήν την ανάκαμψη. Θα είναι ανάκαμψη με υψηλή ανεργία και αποκαΐδια λαϊκών δικαιωμάτων. Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές, τα μνημόνια μπορεί να φύγουν με αυτή τη μορφή, όμως τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ, τα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο, θα είναι εδώ. Εδώ και χρόνια έχουμε τονίσει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική υπερβαίνει τη διαχείριση του υψηλού χρέους. Είναι πολιτική προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών, που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Βόλεψε όμως το κεφάλαιο το ότι αυτή συνδέθηκε με το χρέος, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα, με τον εκβιασμό, «δεν παίρνουμε τη δόση», «θα χρεοκοπήσουμε» κλπ. ΕΕ και μνημόνια διαρκείας πάνε μαζί και όσοι το κρύβουν κοροϊδεύουν το λαό».

Αναφορικά με τον κ.Τσίπρα, επεσήμανε ότι: «όποιος παριστάνει ότι εκπλήσσεται από την στάση του ΚΚΕ, ή απλά είναι αυτό, που λέει η νεολαία "UFO" ή θέλει να κοροϊδέψει ασύστολα τους ψηφοφόρους. Αν ρωτήσετε αυθόρμητα ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, τι θα βάζανε ως ετικέτα στον όρο "πολιτικός καιροσκοπισμός", σίγουρα θα έβαζαν τη φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Καιροσκοπισμός είναι να λες δεν θέλω την τρόικα και τα μνημόνια, αλλά θέλω την ΕΕ που είναι τα 2/3 της τρόικα και φέρνει μνημόνια διαρκείας. Είναι το να το παίζεις «λιοντάρι» στην Ελλάδα και όταν μιλάς στους Γερμανούς βουλευτές ή στις Βρυξέλλες να είσαι "σκυλάκι του καναπέ"».

Και πολλά άλλα ακόμη… Το ΚΚΕ είναι συνεπές, δίπλα στο λαό. Είναι το μόνο κόμμα που δικαιώθηκε για την ΕΕ, όταν όλοι οι υπόλοιποι μιλούσαν για τη «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια». Δε διστάσαμε ποτέ να πάμε κόντρα στο ρεύμα, έστω και αν αυτό είχε κόστος. Έχουμε ρεαλιστική πρόταση κόντρα στο σημερινό δρόμο, που υπηρετούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή τη σύγκλιση θα την αναδεικνύουμε, ό,τι και αν λέει ο κ. Τσίπρας».