«Η Ελλάδα είναι και πάλι στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Today Programme» στο BBC Radio.

Στη συνέντευξή του στον βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Ελλάδα μπήκε και πάλι στο χάρτη των διεθνών επενδυτών, κάτι που φαίνεται και από το αυξημένο ενδιαφέρον για άμεσες ξένες επενδύσεις».

Ερωτηθείς για τη σημασία της επιστροφής της χώρας μας στις αγορές, απάντησε:

«Πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα δεν μπορούσε να εκδώσει ομόλογα και να δανειστεί. Το γεγονός ότι η χώρα επιστρέφει στις χρηματαγορές είναι από μόνο του μια μεγάλη επιτυχία. Πριν από δύο χρόνια, κανένας απολύτως δεν θα περίμενε αυτό που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν, είναι και ένα σημαντικό δείγμα της εμπιστοσύνης στο έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση την τελευταία διετία».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε επίσης πως «η αληθινή πρόκληση για τη χώρα είναι να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα κάνουν πιο ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Χρειαζόμαστε μια δημόσια διοίκηση που να λειτουργεί καλά και μια οικονομία που να είναι ανταγωνιστική και εκεί στρέφουμε πλέον την προσοχή μας».