Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης  Νίκος Δένδιας, μίλησε για όλα τα θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, την τρομοκρατία αλλά και τα σενάρια δολοφονίας του ιδίου και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, είπε πως «ο Ντάισελμπλουμ είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Ίσως περισσότερο από όσο χρειάζεται. Εμείς δεν είπαμε ότι ελύθη το πρόβλημα και ότι όλα πάνε σπουδαία. Είπαμε ότι έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την ομαλότητα».

Σχετικά με την υπόθεση Μπαλτάκου είπε πως «δεν μου άρεσε τίποτα από όλα αυτά που είπε ο Μπαλτάκος. Ήταν κάτι πάρα πολύ κακό, στραβό και ανάποδο. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση έχει μια πολύ καθαρή γραμμή απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Με τον κ. Μπαλτάκο έχω διαφωνήσει επανειλημμένως στο παρελθόν και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις» και πρόσθεσε πως «αν ο γενικός γραμματέας μίας κυβέρνησης γνωρίζει ότι υπουργοί της κυβέρνησης στήνουν πράγματα έχει υποχρέωση να το αναφέρει στον Πρωθυπουργό, να παραιτηθεί ο ίδιος και αφού αντιληφθεί ότι και ο Πρωθυπουργός είναι μέρος του προβλήματος, να προσφύγει στη δικαιοσύνη, να καταγγείλει το ανίερο. Η εξομολόγηση προς τον κ. Κασιδιάρη τι από όλα αυτά εκπληρεί;» 

«Ουδείς στην Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί ότι χαλκεύεται το δικαίωμα στη διαδήλωση. Διαδηλώνουμε συνεχώς. Είμαστε η χώρα της απόλυτης κατάχρησης του δικαιώματος να διαδηλώνουμε. Δεν είναι παραδεκτό να υποχρεώνει τον άλλον να κλείνει το μαγαζί του γι αυτό», σχολίασε για τις ταραχές της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.